Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκατοντάδες νεκροί τζιχαντιστές στο Χαλέπι

Εκατοντάδες νεκροί τζιχαντιστές στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βαριές είναι οι απώλειες μέχρι στιγμής των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που επιτίθενται στις κυβερνητικές δυνάμεις νοτιοδυτικά της πόλης του Χαλεπιού.

Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης κάνει λόγω για περίπου 800 νεκρούς τζιχαντιστές από το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου 2016, ενώ το SouthFront έχει “μετρήσει” 380 νεκρούς.

Περίπου 12.000 τζιχαντιστές, των φανερά υποστηριζόμενων από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία τρομοκρατικών οργανώσεων, επιτίθενται στο Χαλέπι, στα νοτιοδυτικά της πόλης, για να σπάσουν την πολιορκία του συριακού στρατού στις ανατολικές συνοικίες της πόλης που ελέγχονται από συντζιχαντιστές τους.

Αν και οι παραπάνω απώλειες των τζιχαντιστών δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές, είναι γεγονός ότι οι συμμορίες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και της Αλ Κάιντα έχουν μετριάσει την αρχική τους ορμή, για να μειώσουν τις απώλειές τους.

Ο συριακός στρατός έχει την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

aleppo_map Πολεμικός χάρτης της πόλης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα είναι τα κυβερνητικά εδάφη. Όπως βλέπετε οι κυβερνητικοί ελέγχουν τις δυτικές συνοικίες της πόλης και παράλληλα έχουν περικυκλώσει τις ανατολικές. Με πράσινο χρώμα είναι οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του FSA. Αυτοί που είναι κλεισμένοι στο ανατολικό Χαλέπι λέγονται Συμμαχία Κατάκτησης του Χαλεπιού και οι άλλοι, που επιτίθενται από τα νοτιοδυτικά για να σπάσουν την πολιορκία, ονομάζονται Στρατός της Κατάκτησης. Το κίτρινο χρώμα είναι η υπό κουρδικό έλεγχο συνοικία Σεΐχ Μακσούντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr