Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μερίδιο από τη Μοσούλη θέλουν Κούρδοι, Ιρακινοί, Τούρκοι και Ιρανοί

Μερίδιο από τη Μοσούλη θέλουν Κούρδοι, Ιρακινοί, Τούρκοι και Ιρανοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Κουρδική Αδελφότητα και Φατρία της Συνύπαρξης στη βορειοδυτική επαρχία Νινευή του Ιράκ, δήλωσε την Κυριακή ότι ακόμα δεν έχει επιτευχθεί μια πολιτική συμφωνία για τη δομή της διακυβέρνησης στη μετατζιχαντιστική Μοσούλη, δηλαδή μετά την απελευθέρωση της πόλης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), και η μάχη για την απελευθέρωση της πόλης [με συνεργασία κουρδικών και ιρακινών δυνάμεων] δεν θα δοθεί δίχως προηγουμένως να έχει γίνει μια τέτοια συμφωνία.

Ο Σαΐντο Χάτο, επικεφαλής της Αδελφότητας και της συμμαχίας για τη Συνύπαρξη στην επαρχία Νινευή, δήλωσε στο BasNews ότι συμφωνίες σχετικά με τη στρατιωτική επιχείριση στη Μοσούλη έχουν γίνει μεταξύ του ιρακινού Κουρδιστάν και των ιρακινών δυνάμεων, αλλά σχετικά με τη διοίκηση της πόλης μετά το Ισλαμικό Κράτος δεν έχουν καταλήξει.

Η συμφωνία αυτή θεωρείται από την κουρδική πλευρά τεράστιας σημασίας ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές διαφορές που θα προκύψουν σχετικά με τη διακυβέρνηση της πόλης.

Η συμφωνία είναι επίσης αναγκαία για να προστατευθούν τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων της πόλης, καθώς όλες θα λάβουν το μερίδιό τους στις διοικητικές θέσεις της επαρχίας.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι χώρες όπως το Ιράν και η Τουρκία επιθυμούν να συμμετάσχουν στη μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, τα οποία πιστεύει θα δημιουργήσουν πιθανώς προβλήματα στη στρατιωτική επιχείριση.

Ο πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί έχει πολλές φορές υπογραμμίσει ότι η σημασία μιας τέτοιας πολιτικής συμφωνίας για τη μεταπολεμική Μοσούλη αποσκοπεί στο να προστατευθούν τα δικαιώματα όλων των εθνοτήτων της επαρχίας Νινευή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr