Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαλέπι: Τι απάντησαν οι Κούρδοι στους τζιχαντιστές που θέλουν να τους σφάξουν

Χαλέπι: Τι απάντησαν οι Κούρδοι στους τζιχαντιστές που θέλουν να τους σφάξουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που υπερασπίζονται την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στο Χαλέπι, απάντησαν στην επίσημη δήλωση των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ότι αφού “σπάσουν” την πολιορκία τους Χαλεπιού στη συνέχεια θα τους επιτεθούν.

“Είναι περισσότερο από δύο χρόνια που αυτές οι ομάδες άρχισαν να εξαπολύουν στυγερές επιθέσεις χρησιμοποιώντας χημικά όπλα κι άλλα απαγορευμένα υλικά ενάντια σε άοπλους πολίτες στην πολιορκημένη κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στο Χαλέπι”, αναφέρει η ηγεσία του YPG.

“Η επανάσταση για την οποία μιλάνε δεν είναι τίποτα άλλο από μια μάσκα, ένα άλλοθι, για να δικαιολογούν τις σφαγές και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται από αυτές τις ομάδες που συνδέονται με ατζέντες από το εξωτερικό”, προσθέτει η ανακοίνωση του YPG.

Μιλώντας στο ARA News ο αξιωματούχος του YPG Μεέρ Αμπάς εκτίμησε ότι η πρόσφατη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας “θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση των οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης”.

“Σύντομα η τουρκική κυβέρνηση θα διακόψει τον ανεφοδιασμό των οργανώσεων της συριακής αντιπολίτευσης αφού προωθεί τις σχέσεις της με τη Ρωσία, προετοιμάζοντας μια πολιτική λύση”, είπε ο ίδιος.

“Οι πρόσφατες επιθέσεις μας στις θέσεις τους γύρω από τη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ, έγιναν για να προστατέψουμε τον λαό μας, αφού από αυτές τις θέσεις βομβάρδιζαν τους πολίτες στην κουρδική γειτονιά και προκάλεσαν εκατοντάδες απώλειες γυναικών και παιδιών και χιλιάδες τραυματισμούς”.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν ως απάντηση στις απειλές του «ταγματάρχη» Γιασέρ Αμπντ Αλ Ραχίμ, διοικητή των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που μάχονται μέσα στο Χαλέπι, υπό την κοινή σημαία της συμμαχίας Φατάχ Χαλάμπ (Κατάκτηση του Χαλεπιού), ο οποίος την Τρίτη διακήρυξε ότι οι δυνάμεις του θα επιτεθούν στην κουρδική συνοικία μέσα στο Χαλέπι.

Ο «ταγματάρχης» Αμπντ Αλ Ραχίμ είπε ότι οι τζιχαντές του, μισθοφόροι της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, θέλουν να πάρουν «εκδίκηση» για τους άνδρες τους που σκοτώθηκαν από τους Κούρδους, όταν επιτέθηκαν στις κουρδικές θέσεις, φωνάζοντας ότι «οι Κούρδοι δεν θα βρουν τόπο να θάψουν τους νεκρούς τους στο Χαλέπι».

allepo_map Πολεμικός χάρτης του Χαλεπιού. Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη και οι δυτικές συνοικίες της πόλης που ελέγχει η κυβέρνηση. Με πράσινο χρώμα τα εδάφη και οι ανατολικές συνοικίες που ελέγχουν οι τζιχαντιστές. Με κίτρινο χρώμα η συνοικία Σεΐχ Μασκούντ που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι βομβάρδισαν με χημικά όπλα τους Κούρδους αντάρτες

Ιρακινό Κουρδιστάν: Το Βατικανό επαίνεσε τον Μπαρζανί για τη θρησκευτική ελευθερία

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Μητσοτάκης για Χαμάς: «Είναι τρομοκρατική οργάνωση» – Ερντογάν: «Είναι αντιστασιακή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr