Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και τρίτος Αμερικανός αντάρτης σκοτώθηκε στη Μανμπίτζ πολεμώντας το ISIS

Και τρίτος Αμερικανός αντάρτης σκοτώθηκε στη Μανμπίτζ πολεμώντας το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αμερικανός αντάρτης Γουίλιαμ Σάβατζ (William Savage), που πολεμούσε με τους Κούρδους του YPG και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σκοτώθηκε στην πόλη Μανμπίτζ της Συρίας δύο ημέρες πριν την απελευθέρωσή της, που έγινε στις 12 Αυγούστου 2016.

Πρόκειται για τον τρίτο Αμερικανό εθελοντή που σκοτώθηκε στη μάχη της Μανμπίτζ και έκτο ξένο.

Υπενθυμίζουμε ότι στην πολιορκία της Μανμπίτζ σκοτώθηκαν οι Αμερικανοί Τζόρνταν ΜακΤάγκαρτ (διαβάστε εδώ) και Λεβί Τζόναθαν Σίρλεϊ (διαβάστε εδώ). Ο Σίρλεϊ ήταν αμερικανοεβραίος.

Ο Γουίλιαμ Σάβατζ άφησε το Μέριλαντ των ΗΠΑ για να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και σκοτώθηκε στις 10 Αυγούστου.

Πριν ενταχθεί στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία το 2015, ο Σάβατζ είχε πολεμήσει και με τους Κούρδους Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ.

Ήταν δηλαδή ένας έμπειρος μαχητής.

Ο Σάβατζ τραυματίστηκε σοβαρά ενώ λάμβανε μέρος σε επιχείριση απελευθέρωσης αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να σωθεί, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

“Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των μαρτύρων, σε όλο τον λαό της Ροζάβα και των Ηνωμένων Πολιτειών”, αναφέρει η ηγεσία του YPG σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε την Τετάρτη.

Μιλώντας στο ARA News ο Ρέτζιναλντ Σάβατζ, πατέρας του Γουίλιαμ, είπε ότι ο γιος του πήγε στον πόλεμο γιατί ήθελε να κάνει τη διαφορά.

“Ο Γουίλ είχε ένα προστατευτικό ένστικτο και πραγματικά μίσησε ό,τι είδε πως έκανε το Ισλαμικό Κράτος στους Κούρδους. Επίσης ήθελε να είναι ενεργός και να πολεμήσει για ένα σημαντικό σκοπό και να κάνει τη διαφορά”.

“Γνώριζε τι ήθελε να γίνει και έγινε αυτό που επιθυμούσε. Βρήκε κάτι που άξιζε να πεθάνει και για αυτό και πέθανε, αλλά παράλληλα είχε συνειδητοποιήσει ποιος ήταν και γιατί ήρθε σε αυτή τη ζωή”, είπε βαθιά συγκινημένος ο πατέρας του Αμερικανού αντάρτη.

Σε δηλώσεις του στο ARA News, ο ηγέτης των Κούρδων της βόρειας Συρίας, Σαλέχ Μουσλίμ, είπε ότι οι ξένοι μαχητές εντάχθηκαν στο YPG για να προστατέψουν τις ανθρωπιστικές αξίες και να πολεμήσουν τους εξτρεμιστές του ISIS, “που αποτελούν κίνδυνο για όλη την ανθρωπότητα”.

“Οι Κούρδοι είναι πολλοί χαρούμενοι με αυτούς τους ξένους μαχητές. Δεν αισθάνονται μόνοι, στο παρελθόν οι Κούρδοι είχαν μόνο τα βουνά, αλλά τώρα έχουμε Αμερικανούς, Βρετανούς, Γάλλους και Γερμανούς μεταξύ άλλων, και πολλοί από αυτούς μαρτύρησαν στον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”, είπε ο Κούρδος ηγέτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr