Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Οδηγούν την Τουρκία σε εμφύλιο” γράφει η Yeni Safak, η εφημερίδα του Ερντογάν

“Οδηγούν την Τουρκία σε εμφύλιο” γράφει η Yeni Safak, η εφημερίδα του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε νέο του άρθρο στη Yeni Safak, ο Ιμπραήμ Καραγκιούλ (İbrahim Karagül), αρχισυντάκτης της εφημερίδας και φερέφωνο του Ερντογάν, επανέρχεται στις θεωρίες του περί απειλής που υφίσταται η Τουρκία, “της μεγαλύτερης στην ιστορία της”.

“Η Τουρκία αντιμετωπίζει τις σοβαρότερες απειλές στην ιστορία της. Η χώρα μας δέχεται επίθεση τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Δεν υπάρχει πλέον λόγος να το κρύβουμε ή να συμπεριφερόμαστε ως να μην υφίσταται”, γράφει πριν εξαπολύσει την επίθεσή του στη Δύση.

“Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Αφορά εάν η χώρα μας ή το έθνος μας θα έχει ή δεν θα έχει μέλλον. (…) Για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, η Δημοκρατία της Τουρκίας απειλείται ευθέως με εμφύλιο πόλεμο και εισβολή. Η απειλή προέρχεται ξεκάθαρα από τους συμμάχους της Τουρκίας, δίχως καμία αμφιβολία. Η απειλή είναι απευθείας από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες”.

Γράφοντας τα παραπάνω ο Καραγκιούλ δεν πρέπει να θεωρείται ένας γραφικός “γλίτσας” της δημοσιογραφίας. Ένας συνωμοσιολόγος. Ο Καραγκιούλ στην Τουρκία θεωρείται η φωνή του Ερντογάν. Στην Τουρκία λένε πως ό,τι γράφει ο Καραγκιούλ είναι σαν να τα γράφει ο ίδιος ο Ερντογάν.

Εάν ο Ερντογάν έχει αυτή την ανάλυση για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα του, οφείλουμε να αποδεχτούμε την άποψή του για τα πράγματα δίχως να προσπαθούμε με δυτικούς παραμορφωτικούς φακούς ή διυλίζοντάς την μέσα από φίλτρα (δυτικής) “πολιτικής ορθότητας”. Αυτά ξεχάστε τα. Οι Τούρκοι εννοούν απόλυτα αυτά που γράφουν.

“Πηγάζει [η απειλή] από εκείνους που προσπαθούν να επανασχεδιάσουν τον χάρτη, το σχέδιο των δυνάμεων που καθόρισαν το στάτους κβο της περιοχής μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο να ξανασχεδιάσουν τη Μέση Ανατολή”.

Η αλήθεια είναι, για να λέμε και του Κραγκιούλ το δίκιο, ότι ο ισχυρισμός του ότι υπάρχει σχεδιασμός για αλλαγή των συνόρων φαίνεται ότι υφίσταται και δεν αποτελεί ένα ακόμα υστερικό σενάριο συνωμοσίας της παρέας του Ερντογάν.

Το σενάριο όμως αυτό το προκάλεσαν μόνοι τους, διότι αποφάσισαν να γίνουν Οθωμανική Αυτοκρατορία σε έναν κόσμο που δεν χωρά άλλες αυτοκρατορίες, ακόμα και νεκραναστημένες.

“Πηγάζει [η απειλή] από εκείνους που εισέβαλαν και κατέστρεψαν το Ιράκ, από εκείνους που έσυραν τη συριακή κρίση σε αδιέξοδο, από εκείνους που σχεδίασαν θρησκευτικούς πολέμους, από εκείνους που συνωμότησαν ώστε η Τουρκία να συγκρουστεί με το Ιράν, εκείνους που αποπειράθηκαν να διαλύσουν όλες τις χώρες της περιοχής και να εγκαθιδρύσουν στη θέση τους [πολλά] μικρά κράτη”.

“Η 15η Ιουλίου ήταν ένα σχέδιο εισβολής στην Τουρκία. Ήταν μια επίθεση για να καταστραφεί δια παντώς ο στόχος μας να σώσουμε τη χώρα μας από τις ΗΠΑ και την ευρωπαϊκή κηδεμονία, να επανιδρύσουμε την ανεξαρτησία της, ελεύθερη και ειρηνική με τον εαυτό της και την περιοχή για πρώτη φορά. Η επίθεση είχε στόχο να κάνει την Τουρκία να γονατίσει και να τεθεί σε ομηρία. Ήταν ένα σχέδιο για να μας περιορίσουν στην Ανατολία και στη συνέχεια να μας διαμελίσουν σε πέντε μέρη. (…) Ένα σχέδιο να μας μετατρέψουν σε Συρία, όπου εθνικιστικές και θρησκευτικές συγκρούσεις θα μαίνονται…”, γράφει ο Καραγκιούλ εκφράζοντας την άποψη Ερντογάν.

Αυτό ήταν το σχέδιο Α, σύμφωνα με τον Καραγκιούλ, αλλά υπάρχει και σχέδιο Β. Η Τουρκία να βυθιστεί στην τρομοκρατία και τον εμφύλιο.

“Το σχέδιο Β ενεργοποιήθηκε αμέσως. Το σχέδιο θέλει να σύρει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο μέσω της τρομοκρατίας. Η τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν και το PKK άρχισαν συνδυασμένες επιθέσεις. Τώρα αστυνομικά τμήματα δέχονται επιθέσεις. Στη συνέχεια θα στραφούν σε άλλους στόχους. Θα χτυπάνε πολιτικούς, ΜΜΕ, τζαμιά και συναθροίσεις. Σκοπεύουν να τιμωρήσουν τους ανθρώπους που αντιστάθηκαν στην απόπειρα της 15ης Ιουλίου. Θα κλιμακώσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις όσο περισσότερο ώστε η Τουρκία να είναι αδύνατον να ανασάνει. Αυτό είναι το σχέδιό τους”.

“Αυτοί που εξαπέλυσαν τη νέα τρομοκρατική καταιγίδα στο εσωτερικό [της χώρας] επιταχύνουν τους σχεδιασμούς για να ιδρύσουν ένα κράτος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στη βόρεια Συρία.

Πήραν τη Μανμπίτζ [από το Ισλαμικό Κράτος] και την έδωσαν στο παρακλάδι του PKK στη Συρία, το κόμμα PYD. Το Ισλαμικό Κράτος άρχισε να εκκενώνει την Τζαραμπλούς εχτές [Πέμπτη]. Θα δώσουν και την Τζαραμπλούς στο PKK. Μόνο 40 χιλιόμετρα απέμειναν στον χάρτη της βόρειας Συρίας για να ολοκληρωθεί.

Το σχέδιό τους είναι να πολιορκηθεί η Τουρκία. Αυτή τη στιγμή το σχέδιο αυτό πετυχαίνει, θα αρχίσουν να μας πνίγουν από μέσα. Πρέπει να κάνουν οτιδήποτε αναγκαίο, να ρισκάρουμε ακόμα κι ένα πόλεμο για σταματήσουμε αυτό το σχέδιο. Εάν αργήσουμε θα σημάνει θάνατος, τα αποτελέσματα θα είναι θανάσιμα. Δεν θα υπάρχει επιστροφή από όλο αυτό. Εάν κοιτάξετε προσεκτικά, μας έχουν περικυκλώσει από όλα τα σύνορά μας, από τον Καύκασο έως τη Μεσόγειο.

Αυτό το πλάνο είναι μεγαλύτερο από την εισβολή στο Ιράκ. Είναι ένα σχέδιο για να αποκοπούν οι σχέσεις της Τουρκίας με τον μουσουλμανικό κόσμο. Είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιορκίας, ένα σχέδιο να μας εξαλείψουν”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr