Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχίσαμε! Τούρκοι νεο-οθωμανοί ζητούν κατάκτηση Ελλάδας και Κύπρου

Αρχίσαμε! Τούρκοι νεο-οθωμανοί ζητούν κατάκτηση Ελλάδας και Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο χάρτης που βλέπετε στη φωτογραφία διακινείται από Τούρκους εθνικιστές στο Twitter.

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 04.00 η ώρα, ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Συρία με στόχο να καταλάβει την ελεγχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Τζαραμπλούς, στη δυτική όχθη του Ευφράτη δίπλα στα σύνορα.

Ο τουρκικός στρατός έχει ονομάσει την επιχείρησή του “Ασπίδα του Ευφράτη” και σε αυτή συμμετέχουν και 1.500 περίπου φιλότουρκοι, μισθοφόροι της Άγκυρας, “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές από τη Συρία.

Η επίθεση δεκάδων τουρκικών τανκς και οι βομβαρδισμοί της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έχουν ανεβάσει στα ύψη το εθνικιστικό παραλήρημα στην Τουρκία.

Η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, η “φωνή του Ερντογάν”, παρομοιάζει την εισβολή στη Συρία με την κατάκτηση της Συρίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1517.

Αυτή η προπαγάνδα περνά στους οπαδούς του Ερντογάν, που ήδη έχουν αρχίσει και αναρτούν φωτογραφίες αυτοκρατορικού μεγαλείου και χάρτες της νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ως τουρκικές κτήσεις η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα μισά νησιά του Αιγαίου πελάγους και η Κύπρος.

Θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για “εθνικιστικές υστερίες” ακροδεξιών ή περιθωριακών εάν το πρωί της Τετάρτης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είχε απειλήσει εμμέσως και την Ελλάδα.

«Την ημέρα της εισβολής στη Συρία, ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, ήταν κάποτε μέρη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», έγραψε στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Πρόκειται για προκλητικότατη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη», δηλαδή η τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, με στόχο το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Τζαραμπλούς και τους Κούρδους αντάρτες που έχουν περάσει δυτικά του Ευφράτη.

Ο Ερντογάν απειλεί εμμέσως την Ελλάδα από τη στιγμή που δηλώνει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να ξεχάσει ποιες χώρες ήταν κάποτε εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, διότι αυτό συνδυαζόμενο με την επιχείριση του στρατού του στη Συρία, δεν λέχθηκε “έτσι” στον «αέρα», σημαίνει πως θεωρεί ότι μπορεί να εισβάλει στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια όποτε θέλει.

othomanoi

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr