Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες απειλές των Τούρκων για επίθεση στους Κούρδους στη Συρία

Νέες απειλές των Τούρκων για επίθεση στους Κούρδους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να επέμβει εάν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποσυρθούν γρήγορα ανατολικά του Ευφράτη, πιο μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ.

«Προς το παρόν δεν έχουν αποσυρθεί, παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τη διαδικασία αυτή, η υποχώρηση είναι σημαντική για εμάς», δήλωσε ο κ. Ισίκ στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κατά τη δεύτερη ημέρα της τουρκικής εισβολής στη Συρία που έχει την κωδική ονομασία “Ασπίδα του Ευφράτη”.

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν στις 14 Αυγούστου εκστρατεία για την απελευθέρωση της πόλης Αλ Μπαμπ, προπύργιου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χαλέπι.

Αν καταλάβουν την πόλη αυτή, οι Κούρδοι και οι Άραβες σύμμαχοί τους θα ενώσουν τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό τους, από την Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία μέχρι τις περιοχές τους στη βορειοανατολική Συρία.

Η Άγκυρα δεν το θέλει με τίποτα αυτό. Θεωρεί ότι εάν οι Κούρδοι αποκτήσουν ενιαία επικράτεια στη Συρία κατά μήκος των νότιων συνόρων της, στο λεγόμενο “μαλακό υπογάστριο” της Τουρκίας, θα είναι η αρχή για τη διχοτόμηση και ίσως ακόμα και τον διαμελισμό της Τουρκίας.

«Ένα μικρό μέρος των SDF αποσύρθηκε ανατολικά του Ευφράτη. Όμως το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών τους βρίσκεται ακόμη δυτικά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γνωστός τουρκόφιλος διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, επικαλούμενος πηγές οι οποίες βρίσκονται επιτόπου.

«Οι Κούρδοι δεν θα εγκαταλείψουν το όνειρό τους (να ενώσουν τις αυτόνομες περιοχές τους), παρ΄όλες τις διεθνείς πιέσεις», πρόσθεσε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μια ιστοσελίδα που παρακολουθεί τα νέα του πολέμου στη Συρία. Έχει ξεπεραστεί από καλύτερες πηγές, ωστόσο, τα διεθνή πρακτορεία το “προτιμούν” διότι εκφράζει τη φιλοϊσλαμιστική γραμμή που υποστήριζε στο παρελθόν η Δύση. Μεταξύ άλλων είναι φιλοτουρκικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr