Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία λέει ότι δέχεται επίθεση από Κούρδους και τζιχαντιστές

Η Τουρκία λέει ότι δέχεται επίθεση από Κούρδους και τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), οι Κούρδοι αντάρτες του PKK και οι Κούρδοι αντάρτες του PYD της Συρίας επιτίθενται στην Τουρκία προσπαθώντας να επωφεληθούν από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, την ώρα που η Άγκυρα στέλνει νέα άρματα μάχης στο συριακό έδαφος.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα σύνορά της και την ασφάλειά της, προσέθεσε επίσης ο κ. Κουρτουλμούς στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης έκανε το σχόλιο μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έγινε το πρωί της Παρασκευής στην τουρκοκρατούμενη κουρδική πόλη Τσίζρε, στη νοτιοανατολική Τουρκία, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στο εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).

Φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου ο οποίος βρίσκεται στη μεθόριο Τουρκίας-Συρίας μετέδωσε ότι η Τουρκία αποστέλλει άλλα τέσσερα άρματα μάχης στη συριακή πόλη Τζαραμπλούς, από την οποία αποχώρησαν την Τετάρτη 24 Αυγούστου οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, παραδίδοντας την πόλη στους μισθοφόρους τζιχαντιστές της Τουρκίας και στον τουρκικό στρατό.

Τα τέσσερα άρματα μάχης κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα, ενώ ακούστηκαν εκρήξεις που προέρχονταν από την Τζαραμπλούς, κάτι που δείχνει μάλλον ότι μαίνονται μάχες μέσα στην πόλη, άγνωστο ποιοι πολεμάνε με ποιους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr