Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι μετράνε τις πρώτες απώλειες στη Συρία – Έχασαν τανκ, τους χτύπησε ρουκέτα

Οι Τούρκοι μετράνε τις πρώτες απώλειες στη Συρία – Έχασαν τανκ, τους χτύπησε ρουκέτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Associated Press μεταδίδει ότι η Τουρκία έχει ήδη τις πρώτες της απώλειες στη Συρία.

Όπως διαβάζουμε στο AP, “το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας μετέδωσε ότι ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν από όπως ειπώθηκε μια επίθεση με ρουκέτα στην Τζαραμπλούς. Αυτή είναι η πρώτη τουρκική απώλεια στη Συρία”.

Υποστηριζόμενοι από τουρκικά τανκς και αεροπορικές επιδρομές, οι αντάρτες [τζιχαντιστές] σύμμαχοι των Τούρκων συγκρούστηκαν με τις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βορειοδυτική Συρία σε μια κλιμάκωση που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την ήδη παρατεταμένη συριακή σύγκρουση, μεταδίδει το Associated Press αναφερόμενο στην επίθεση των τουρκικών και φιλοτουρκικών δυνάμεων στους μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) νότια της Τζαραμπλούς.

Το Σάββατο, συνεχίζει το AP, οι Σύροι αντάρτες [φιλότουρκοι τζιχαντιστές] ισχυρίστηκαν ότι κατέλαβαν χωριά νότια της Τζαραμπλούς που τα πήραν από το Ισλαμικό Κράτος και τις κουρδικές δυνάμεις.

Οι συγκρούσεις έχουν επικεντρωθεί στο χωριό Αμάρνα, 8 χλμ νότια της Τζαραμπλούς.

Η υποστηριζόμενη από την Τουρκία τζιχαντιστική οργάνωση Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι, που έγινε παγκοσμίως γνωστή τον προηγούμενο μήνα όταν τα πρωτοπαλίκαρά της αποκεφάλισαν ένα 12χρονο παιδί που έπιασαν αιχμάλωτο [δείτε εδώ], ανακοίνωσε ότι μάχεται με την υποστήριξη τουρκικών τανκς.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANHA μετέδωσε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέστρεψαν ένα τουρκικό τανκ και σκότωσαν πολλούς φιλότουρκους τζιχαντιστές σε μία από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν στο χωριό Αμάρνα.

turkish_tank_burning Τουρκικό τανκ καίγεται στην ύπαιθρο της Τζαραμπλούς ύστερα από απόπειρά του να επιτεθεί στις θέσεις των SDF.

Οι Τούρκοι από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι κατέστρεψαν, με αεροπορική επιδρομή, αποθήκη πυρομαχικών των SDF. Δηλαδή, εάν ισχύει, κατέστρεψαν αποθήκη με όπλα και πυρομαχικά που έδωσαν στους SDF οι Αμερικανοί. Ωστόσο, οι Τούρκοι παρέλειψαν να μας πουν που βρίσκεται αυτή η αποθήκη που υποτίθεται ότι βομβάρδισαν.

map Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι SDF, με μοβ χρώμα η τουρκική κατοχή, με μαύρο χρώμα το Ισλαμικό Κράτος. Ο κάτω χάρτης δείχνει την ευρύτερη περιοχή.

map2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr