Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δεν θα εισβάλουμε στην Ουκρανία” διαβεβαιώνουν οι Ρώσοι

“Δεν θα εισβάλουμε στην Ουκρανία” διαβεβαιώνουν οι Ρώσοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τη Δευτέρα με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσάκ Χάγκελ, διαβεβαίωσε πως «Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις δε θα εισβάλουν στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, ναύαρχο Τζον Κίρμπι, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών υποστήριξε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι «επικίνδυνη» και για άλλη μια φορά κάλεσε τη Ρωσία να «σταματήσει την αποσταθεροποιητική επιρροή της στην Ουκρανία».

Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημερώνοντας για την τηλεφωνική επικοινωνία των δυο υπουργών, ανέφερε ότι ο Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε στον αμερικανό ομόλογό του ότι τα ρωσικά στρατεύματα που συμμετείχαν σε έκτακτες στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας επέστρεψαν στις βάσεις τους.

«Η Ρωσία αναγκάστηκε να ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την πιθανότητα της στρατιωτικής δράσης (των Ουκρανών) εναντίον αμάχων (…) Μόλις οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν τακτικές στρατιωτικές μονάδες εναντίον του άμαχου πληθυσμού, τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στις βάσεις τους» ανέφερε ο Σεργκέι Σόιγκου σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Ο Σόιγκου διέψευσε επίσης κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς σχετικά με την παρουσία ρωσικών ομάδων δολιοφθοράς στο νότιο-ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και κάλεσε τον αμερικανό υπουργό Άμυνας να βοηθήσει ώστε να πέσουν οι τόνοι της σκληρής ρητορικής, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr