Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για τον ΟΗΕ το μπουρκίνι είναι ανθρώπινο δικαίωμα

Για τον ΟΗΕ το μπουρκίνι είναι ανθρώπινο δικαίωμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χαιρέτισε την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας να αναστείλει το μέτρο της απαγόρευσης του μπουρκίνι σε γαλλικό θέρετρο, υπογραμμίζοντας ότι οι αποφάσεις κατά του μπουρκίνι ευνοούν τον στιγματισμό των μουσουλμάνων.

«Οι αποφάσεις αυτές δεν βελτιώνουν την κατάσταση της ασφάλειας, αντιθέτως τείνουν να τροφοδοτούν τη θρησκευτική μισαλλοδοξία και τον στιγματισμό των ανθρώπων της μουσουλμανικής πίστης στη Γαλλία, ιδιαίτερα τις γυναίκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ύπατη Αρμοστεία.

«Οι κώδικες ένδυσης, όπως οι αποφάσεις κατά του μπουρκίνι, επηρεάζουν δυσανάλογα τις γυναίκες και τα κορίτσια και υπονομεύουν την αυτονομία τους με την απάρνηση της ικανότητάς τους να λαμβάνουν με ανεξάρτητο τρόπο αποφάσεις για τον τρόπο ένδυσής τους», σημειώνει.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία του ΟΗΕ υπογραμμίζει εξάλλου ότι βάσει των διεθνών προδιαγραφών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν επιτρέπεται να τίθενται όρια στην ελευθερία οποιουδήποτε ανθρώπου να εκφράσει τη θρησκεία του ή τις πεποιθήσεις του και μέσω των ενδυματικών του επιλογών, «παρά μόνον σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων αν τίθεται θέμα προστασίας της δημόσιας ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της δημόσιας υγείας ή των ηθών».

Οι δημοτικές αρχές περίπου 30 παραθαλάσσιων πόλεων της Γαλλίας, κυρίως στην Κυανή Ακτή, απαγόρευσαν το καλοκαίρι το μπουρκίνι, το μαγιό που καλύπτει όλο το σώμα, ορισμένες επιχειρηματολογώντας ότι συνιστά πρόκληση μετά την ισλαμιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 14 Ιουλίου στη Νίκαια και προκάλεσε τον θάνατο 86 ανθρώπων.

Το μπουρκίνι δεν αποτελεί κάποιο “παραδοσιακό” μαγιό. Δημιουργήθηκε στην Αυστραλία πριν 10 χρόνια, το 2006.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr