Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

5 εκ. δολάρια ζητούσε ο Μπαγκντάντι για να ελευθερώσει την Αμερικανίδα ερωτική σκλάβα του

5 εκ. δολάρια ζητούσε ο Μπαγκντάντι για να ελευθερώσει την Αμερικανίδα ερωτική σκλάβα του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα παρασκήνια έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με την απαγωγή της 26χρονης Αμερικανίδας Κέιλα Μίλερ (Kayla Mueller) από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η Κέιλα Μίλερ απήχθη από το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2013 κοντά στο Χαλέπι και η τρομοκρατική οργάνωση ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2015 ότι σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή.

Η νεαρή Αμερικανίδα βρισκόταν στη Συρία ως εθελόντρια ανθρωπιστικής αποστολής. Την απήγαγαν μαζί με τον φίλο της.

kayla_mueller Η Κέιλα Μίλερ και ο εραστής της Ομάρ Αλχανί, που τους απήγαγαν μαζί. Ο Αλχανί έμεινε δύο μήνες στη φυλακή και στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο. Όπως υποστήριξε αργότερα, είχε συμβουλέψει την Κέιλα να πει στους ιεροδικαστές του ISIS ότι ήταν παντρεμένοι και έτσι δεν θα την πείραζαν. Εκείνη όμως είπε την αλήθεια, ότι δηλαδή δεν είχαν κάνει γάμο, ότι ήταν απλά αρραβωνιασμένοι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκείνη να κρατηθεί, να γίνει ερωτική σκλάβα του χαλίφη και στο τέλος να σκοτωθεί. Ο Αλχανί από την πλευρά του απελευθερώθηκε και σώθηκε. Η Κέιλα ήταν ακτιβίστρια, γύριζε τον κόσμο και βοηθούσε. Το 2010 είχε βρεθεί στην Ινδία. Ύστερα την “κέρδισε” η Αραβική Άνοιξη. Στη Συρία βρέθηκε με τουρκική ανθρωπιστική οργάνωση.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, η Κέιλα Μίλερ είχε ενταχθεί στο χαρέμι του “χαλίφη” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι ως ερωτική του σκλάβα.

Ενώ ο “χαλίφης” τη χρησιμοποιούσε για να εκτονώνει τις επιθυμίες του, παράλληλα ζητούσε από την οικογένειά της 5 εκ. δολάρια λύτρα για να την αφήσει ελεύθερη.

Την αποκάλυψη για τα λύτρα έκανε ο πρώην διαπραγματευτής του FBI, Κρις Βος, που μίλησε σε ρεπορτάζ του ABC News.

Οι γονείς της, Καρλ και Μάρσα, ήθελαν απεγνωσμένα να τη φέρουν πίσω και διαπραγματεύονταν με τους τζιχαντιστές μέσω email.

Οι ίδιοι ήθελαν να συζητήσουν με τους τζιχαντιστές για το ποσό της απελευθέρωσής της, αλλά οι διαπραγματευτές του FBI δεν έκαναν ποτέ αυτή την κίνηση.

Ο Καρλ και η Μάρσα, όπως κι άλλες οικογένειες που μέλη τους κρατούνται όμηροι, δεν προσπάθησαν να πληρώσουν τα χρήματα από μόνοι τους από τον φόβο ότι θα κατηγορούνταν για οικονομική υποστήριξη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Όσο η Κέιλα κρατούνταν όμηρος, δίχως βεβαίως να γνωρίζουν ότι είχε γίνει μια από τις γυναίκες του “χαλίφη”, οι γονείς της μιλούσαν με τους τζιχαντιστές με τη βοήθεια των διαπραγματευτών του FBI.

Τα περισσότερα email που έστελναν τα είχαν γράψει οι άνθρωποι του FBI.

Το Ισλαμικό Κράτος ζήτησε 5 εκ. δολάρια λύτρα και την απελευθέρωση της 44χρονης καταδικασμένης τρομοκράτισσας Ααφία Σιντικούι (Aafia Siddiqui), μιας Πακιστανής απόφοιτης του MIT και μητέρας τριών παιδιών που έχει καταδικαστεί σε 86 χρόνια κάθειρξη για την απόπειρα δολοφονίας δύο Αμερικανών στρατιωτών και κρατείται σε φυλακή του Τέξας.

Οι γονείς ήθελαν να κάνουν αντιπροσφορά στα λύτρα, αλλά οι αξιωματικοί του FBI ουδέποτε την έγραψαν στα email που αντάλλασσαν με τους τζιχαντιστές.

Ο Κρις Βος είπε στο αμερικανικό κανάλι ότι η αντιπροσφορά πληρωμής λύτρων θα μπορούσε να ήταν νόμιμη σύμφωνα με κάποιες εξαιρέσεις του νόμου.

Τώρα θεωρεί ότι η μη αντιπροσφορά στα λύτρα ίσως να ήταν μια χαμένη ευκαιρία για να πεισθεί το Ισλαμικό Κράτος να απελευθερώσει την Κέιλα, που καθημερινά τη βασάνιζαν και τη βίαζαν.

Το ABC News ζήτησε σχόλιο και από το FBI, το οποίο όμως αρνήθηκε επικαλούμενο ότι είναι απόρρητες πληροφορίες.

Ο απόστρατος συνταγματάρχης Μαρκ Μίτσελ, που επίσης μίλησε στο ρεπορτάζ, υποστήριξε ότι ήταν αδύνατο έτσι κι αλλιώς να πληρωθούν τα λύτρα αφού δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν πληρωμές στη Συρία.

Στο πρώτο email που είχαν στείλει οι τζιχαντιστές στους γονείς της Κέιλα, τον Μάιο του 2014, έγραφαν:

“Με αυτό το μήνυμα θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε την Αμερικανίδα πολίτη Κέιλα Μίλερ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ. Δεν θέλουμε να της κάνουμε κακό. Είναι σαν φιλοξενούμενή μας προς το παρόν”.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων σταμάτησε λίγο καιρό πριν ανακοινωθεί ο θάνατός της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr