ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ανοίγει” πάλι η συζήτηση για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

“Ανοίγει” πάλι η συζήτηση για την ανεξαρτησία της Σκωτίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δημόσιο διάλογο με θέμα την ανεξαρτησία της Σκωτίας ξεκινά η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον ζητώντας από τους πολίτες να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος μετά τις «σεισμικές αλλαγές» που έφερε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για να διασφαλισθεί ότι οι φωνές όλων θα ακουστούν σε αυτούς τους καιρούς όπου όλα έχουν αλλάξει», η Νίκολα Στέρτζον θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διαδικασία δημοσίου διαλόγου, όταν θα απευθυνθεί στους βουλευτές του κόμματός της, του SNP.

Σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι στον διάλογο θα περιληφθεί η εξέταση της επιλογής της ανεξαρτησίας.

Οι πολίτες της Σκωτίας απέρριψαν με διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων τον δρόμο της ανεξαρτησίας κατά το δημοψήφισμα του 2014.

Όμως, σύμφωνα με το SNP, η συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτέλεσε παράγοντα-κλειδί για την έκβαση εκείνης της ψηφοφορίας.

Κατά συνέπεια, μετά την απόφαση της χώρας υπέρ του Brexit, η ανεξαρτησία της Σκωτίας θα πρέπει να αποτελέσει και πάλι επιλογή για τους πολίτες της, που ψήφισαν με πλειοψηφία 62% υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ένωση.

Αν και η πλειοψηφία των πολιτών της Σκωτίας τάσσεται κατά της ανεξαρτησίας, δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι συσχετισμοί αρχίζουν να μεταβάλλονται υπό τη σκιά της επιλογής του Brexit.

To αποτέλεσμα ενός νέου δημοψηφίσματος με το ερώτημα της ανεξαρτησίας δεν μπορεί να προεξοφληθεί.

Όμως, ένα νέο «όχι» θα αποδεικνυόταν πολιτικά μοιραίο για τη Νίκολα Στέρτζον, μία από τις πλέον αξιοσέβαστες πολιτικούς της Βρετανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Διέταξα αύξηση των δασμών σε ευρωπαϊκά οχήματα, από την επόμενη εβδομάδα

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέοι αυστηροί κανόνες για την προστασία των ζώων συντροφιάς

Σκληρή δήλωση Φαραντούρη για υποκλοπές: «Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Τζαβέλλας (…) αυτή τη στιγμή προσφέρει την καλύτερη υπηρεσία σε αυτούς που τον διόρισαν»

Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λονδίνο: Αποφύγετε εβραϊκούς χώρους σε όλη την Ευρώπη

Ο απολογισμός της Λευκωσίας μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής – Χριστοδουλίδης: «Είμαι περήφανος για τη χώρα μας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr