Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέγας “στρατηλάτης” ο Ερντογάν σχεδιάζει εισβολή στο Ιράκ και προέλαση μέχρι τη Ράκα

Μέγας “στρατηλάτης” ο Ερντογάν σχεδιάζει εισβολή στο Ιράκ και προέλαση μέχρι τη Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα του ζήτησε στρατιωτική συνεργασία και στην “εκκαθάριση” της ντε φάκτο “πρωτεύουσας” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Ράκα της Συρίας.

Ο Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή από την Κίνα, είπε πως η Ράκα ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησαν με τον Αμερικανό πρόεδρο και συνέχισε:

«Αποφασίσαμε να αρχίσουν τις επαφές οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Θα καθοριστούν τα όσα μπορούν να γίνουν στο τέλος των συνομιλιών αυτών. Εμείς όμως πρέπει να κάνουμε πια αισθητή την παρουσία μας στην περιοχή. Αν κάνουμε πίσω βήμα θα εγκατασταθούν εκεί τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, PKK, YPG και PYD».

Ο Τούρκος “σουλτάνος” αφού ανέφερε πως παρόμοιος κίνδυνος υπάρχει και για το Ιράκ, έδωσε το σήμα πιθανής εισβολής και στο Ιράκ σημειώνοντας:

«Και εκεί το PKK προσπαθεί αν αποκτήσει έδαφος. Στη Μοσούλη και στα βόρεια στο Τελάφαρ υπάρχουν οι Τουρκμένοι. Δεν ξέρει κανείς τι θα συμβεί εκεί».

Ο πρόεδρος Ερντογάν αναφερόμενος και στις κριτικές ότι έχουν ανοίξει πολλά μέτωπα για τον Τουρκικό Στρατό, πολεμώντας Ισλαμικό Κράτος, PKK, YPG, PYD και FETÖ, είπε ότι ο Τουρκικός Στρατός είναι πιο ισχυρός και με υψηλότερο ηθικό σε σχέση με την περίοδο πριν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου που διοργανώθηκε από την “τρομοκρατική οργάνωση” του Γκιουλέν και το “παράλληλο κράτος”.

Ο Τούρκος πρόεδρος αφού υπογράμμισε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τη δύναμη και αποφασιστικότητα να πολεμήσουν σε όλα αυτά τα μέτωπα, είπε:

«Υπήρξαν και συλλήψεις κατά τη διαδικασία της 15ης Ιουλίου, αλλά ό στρατός μας είναι πιο ισχυρός. Ενισχύθηκε η αυτοπεποίθηση των στρατιωτών μας. Η επιχείρηση στην Τζαραμπλούς ήταν η σημαντικότερη ένδειξη της αποφασιστικότητας μας. Και αυτό πραγματοποίησαν με πλήρη επιτυχία οι ειδικές δυνάμεις και οι υπόλοιποι στρατιώτες μας».

Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι κατά τη σύνοδο των G20 έθεσαν και το θέμα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν και αφού ανέφερε ότι συζήτησαν το θέμα αναλυτικά με τον Τζο Μπάιντεν στην Άνκαρα και με τον Μπαράκ Ομπάμα στην Κίνα, σημείωσε:

«Τους είπα ότι ο άνθρωπος αυτός στο παλάτι του εντός 400 στρεμμάτων συνεχίζει τις επαφές του και να δίνει συνεντεύξεις. Υπάρχει η συμφωνία έκδοσης των εγκληματιών μεταξύ των χωρών μας. Στο άρθρο 10 αναφέρεται ότι ο επικεφαλής της FETÖ πρέπει να τεθεί υπό επιτήρηση μέχρι τη δικαστική απόφαση. Ή παραδώστε τον σε μας άμεσα ή προφυλακίστε τον».

Αναφερόμενος δε στη συνάντηση που είχε στο πλαίσιο της συνόδου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, είπε πως η καγκελάριος έχει αναθεωρήσει τη στάση της και ότι πιστεύει πως το θέμα της βίζας μπορεί να επιλυθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Ενώ διατύπωσε την αντίδραση του για τον τίτλο «Ο Ερντογάν έκανε να λυγίσει η Μέρκελ» που χρησιμοποίησαν τα γερμανικά ΜΜΕ και είπε:

«Είναι ανάρμοστη η έκφραση εκείνη. Ούτε εγώ έχω ανάγκη να λυγίσω κάποιον και ούτε η κα Μέρκελ έχει ανάγκη να λυγίσει. Αυτοί που χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις για τη δική τους καγκελάριο, στην ουσία δείχνουν και το επίπεδο που έχουν».

*Στη φωτογραφία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους δημοσιογράφους του στο Προεδρικό Αεροσκάφος επιστρέφοντας από τη συνάντηση των G20 στην Κίνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Το Ισραήλ λέει πως έχει επάρκεια όπλων και ανακοίνωσε πως σκότωσε 50 τζιχαντιστές στη Ράφα

Ουκρανία: Νέα συστήματα HIMARS στέλνει η Γερμανία

Εφρίν/Αφρίν: Τούρκοι και τζιχαντιστές ύψωσαν μνημείο τουρκικής κατοχής εκεί όπου στεκόταν ο αδριάντας του Κάουα του Σιδερά

Τραμπ για Μπάιντεν: «Ο Τζο ο αχρείος παίρνει το μέρος των τρομοκρατών» της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr