Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν φρικτό χτύπημα στο Παρίσι με φιάλες υγραερίου

Οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν φρικτό χτύπημα στο Παρίσι με φιάλες υγραερίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποτράπηκε επίθεση και εξαρθρώθηκε τρομοκρατική οργάνωση, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος στον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου με φιάλες υγραερίου στο Παρίσι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Αποτράπηκε μια επίθεση», είπε ο κ. Ολάντ, στο πλαίσιο της μετάβασής του στην Αθήνα για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο.

«Μια οργάνωση εξαρθρώθηκε, αλλά υπάρχουν κι άλλες», πρόσθεσε ωστόσο, ζητώντας να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση.

«Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας θα κάνει δηλώσεις το απόγευμα, αλλά ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, θέλω να χαιρετίσω, να συγχαρώ τις υπηρεσίες πληροφοριών», σημείωσε ο κ. Ολάντ.

«Βεβαίως και έγιναν επιθέσεις στη χώρα μας, οι οποίες μας έπληξαν σκληρά, αλλά υπάρχει επίσης μια σιωπηρή, αποτελεσματική δράση, από όλες τις υπηρεσίες πληροφοριών, από τους αστυνομικούς μας, από τους χωροφύλακές μας, από τους στρατιωτικούς μας», υπογράμμισε.

«Η επαγρύπνηση θα πρέπει να είναι αυξημένη για όσο χρειάζεται και αυτό στηρίζεται βεβαίως στη δέσμευση του κράτους, αλλά και στη δέσμευση όλης της κοινωνίας, επειδή θα πρέπει να έχουμε αυτήν την κινητοποίηση, αυτήν τη συνειδητοποίηση, αυτήν την επαγρύπνηση», σημείωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Η Αστυνομία συνέλαβε το βράδυ της Πέμπτης τρεις γυναίκες στο πλαίσιο της έρευνάς της για το αυτοκίνητο με τις φιάλες υγραερίου που βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο κοντά στην Παναγία των Παρισίων.

Η γαλλική αστυνομία πιστεύει ότι το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιείτο σε τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το σχέδιο αποτράπηκε για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους.

Η γαλλική Αστυνομία συνέλαβε και τον σύντροφο μιας εκ των τριών υπόπτων γυναικών.

Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, είναι γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ως ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής, σύμφωνα με τις πηγές.

Ο αδελφός του κρατείται και αυτός την περίοδο αυτή επειδή είναι ύποπτος ότι είχε διασυνδέσεις με τον τζιχαντιστή που σκότωσε τον Ιούνιο έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του στην κατοικία τους στα προάστια του Παρισιού.

Νωρίτερα την Παρασκευή πηγές προσκείμενες στην έρευνα είχαν αποκαλύψει ότι η βασική ύποπτη που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για το αυτοκίνητο, η οποία προετοίμαζε επίθεση και μάλιστα άμεσα, σύμφωνα με τις αρχές, είχε ορκιστεί πίστη στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr