Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Α. Μέρκελ: “Δεν θα επιλύσουμε τις διαφορές μας στην Ευρώπη με στρατιωτικά μέσα”

Α. Μέρκελ: “Δεν θα επιλύσουμε τις διαφορές μας στην Ευρώπη με στρατιωτικά μέσα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής με τη Ρωσία για την Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι τα διδάγματα των δύο παγκοσμίων πολέμων δεν μπορούν να λησμονηθούν.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας, Φρανκφούρτη, ενώπιον 1200 ανθρώπων, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές, η Γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι υπολογίζει σε μια διπλωματική λύση για τη χειρότερη πολιτική κρίση στον ευρωπαϊκό χώρο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

«Δεν θα έχουμε διδαχθεί τίποτε 100 χρόνια μετά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και 75 χρόνια μετά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αν καταφύγουμε στις ίδιες μεθόδους! Όχι», είπε η Μέρκελ. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση μιας καλής εταιρικής σχέσης με τη Ρωσία» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος. «Εμείς δεν θα επιλύσουμε τις διαφορές μας στην Ευρώπη με στρατιωτικά μέσα. Η στρατιωτική λύση πρέπει να αποκλειστεί», πρόσθεσε χειροκροτούμενη από το ακροατήριο της.

Η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα την Παρασκευή, είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος.

«Βοηθάμε την Ουκρανία στο δύσκολο ταξίδι της και θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε μια λογική εταιρικής σχέσης με τη Ρωσία », συμπλήρωσε. Η Γερμανία, η οποία στηρίζεται ενεργειακά σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία εξ αιτίας του φυσικού αερίου, έχει προσπαθήσει να εκτονώσει την ένταση που επικρατεί εξ αιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

Μια δημοσκόπηση για την δημόσια τηλεόραση του ARD το βράδυ της Τετάρτης έδειξε ότι το 72% των Γερμανών ανησυχούν για την επιστροφή του «ψυχρού πολέμου» μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, ενώ το 18% είναι υπέρ της στρατιωτικής υποστήριξης για την Ουκρανία.

Νωρίτερα την Τετάρτη, στο Κίεβο, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ είπε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του είναι σε πλήρη στρατιωτική επιφυλακή σε περίπτωση ρωσικής εισβολής και επανέλαβε την ανησυχία του για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα των δυο κρατών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr