Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραυματισμοί αστυνομικών και φωτογράφου στη «ζούγκλα» του Καλαί

Τραυματισμοί αστυνομικών και φωτογράφου στη «ζούγκλα» του Καλαί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στις συγκρούσεις οι οποίες ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης και προσφύγων και διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν το Σάββατο, αψηφώντας την απαγόρευση των Αρχών, έξω από τη «ζούγκλα» του Καλαί, στη Γαλλία, τον τεράστιο καταυλισμό όπου στοιβάζονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι αστυνομικοί έκαναν επιπλέον χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον του πλήθους.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ η νομαρχία του Πα ντε Καλαί είχε απαγορεύσει αυτήν την εβδομάδα αυτή τη διαδήλωση υποστήριξης προς τους πρόσφυγες που διαμένουν στον καταυλισμό του Καλαί, τον οποίο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, υποσχέθηκε να διαλύσει έως το τέλος του έτους.

Ακτιβιστές πέταγαν πέτρες

Περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες και 50 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα κάτω από μια γέφυρα για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και την απόφαση των αρχών να τον εκκενώσουν.

Τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας συγκρούστηκαν με τους μετανάστες επιχειρώντας να τους απωθήσουν πίσω στον καταυλισμό την ώρα που ακτιβιστές πέταγαν πέτρες εναντίον τους.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών, ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επίσης τραυματίστηκε ελαφρά από πέτρα.

Η Αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση άλλων 150 διαδηλωτών, που έφυγαν από το Παρίσι σήμερα με τέσσερα λεωφορεία, από τα διόδια που βρίσκονταν σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από το λιμάνι του Καλαί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επικεφαλής του «Συνασπισμού του Ορμούζ» για το άνοιγμα των Στενών, μεταδίδουν οι Times

Αλβανία: Bίαιη αντικυβερνητική διαδήλωση στα Τίρανα με αίτημα την παραίτηση Ράμα

Σε αποκλεισμό του λιμανιού της Μυτιλήνης προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου

Ποινική δίωξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη

Ο Λίβανος συγκροτεί αντιπροσωπεία για ενδεχόμενες συνομιλίες με το Ισραήλ – Διαψεύδει η Γαλλία την ύπαρξη σχεδίου εκεχειρίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr