Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι Έλληνες είναι μέσα στους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της λίστας Forbes (φωτο)

Ποιοι Έλληνες είναι μέσα στους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της λίστας Forbes (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τζον Κατσιματίδης με περιουσία 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Σ. Ντιν Μητρόπουλος με 2,5 δισεκ. δολάρια είναι για το 2016 οι δυο Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες που φιγουράρουν στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ.

thumb_640

Η περιουσία του Τζον Κατσιματίδη, που μεγάλωσε σε μία φτωχή συνοικία του Χάρλεμ, φθάνει τα 3,3 δισ. δολάρια, ενώ ο όμιλος επιχειρήσεων που κατέχει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα αλλά και εταιρίες Real Estate.

Η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Ελλάδα, όταν ήταν βρέφος και μεγαλώνοντας βοήθησε τον πατέρα του να τα βγάλουν πέρα δουλεύοντας τα βράδια σε ένα μπακάλικο.

Ο κ. Κατσιματίδης φοίτησε, ενώ παράλληλα δούλευε ως εργάτης σε σούπερ μάρκετ, στο πανεπιστήμιο NYU, από το οποίο δεν κατάφερε να πάρει ποτέ το πτυχίο του. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, το οποίο είναι ένα από τα δέκα καλύτερα των Η.Π.Α., τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα αλλά και επιχειρηματία της χρονιάς του 1997. Σήμερα, είναι μέλος της επιτροπής διοίκησης του δημοτικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Έχει κάνει πολλές δωρεές σε διάφορα ιδρύματα, στην εκκλησία αλλά και στο δημοκρατικό κόμμα.

Το 2013 δεν κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

metropoulos1-e1443602499572_1176x420_acf_cropped

Ο Ντιν Μητρόπουλος είναι Ελληνοαμερικάνος επενδυτής και επιχειρηματίας. Είχε στην ιδιοκτησία του την Pabst Brewing μέχρι το 2014, οπότε και την πούλησε για 750 εκατομμύρια δολάρια τριπλασιάζοντας το αρχικό κεφάλαιο επένδυσης. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία του ανέρχεται σε 2,5 δισ. δολάρια.

Είναι στη λίστα Forbes 400, με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική και φυσικά ανάμεσα στους 20 πλουσιότερους Έλληνες ανά τον κόσμο.

Η οικογένεια του μετακόμισε από την Ελλάδα στην Αμερική όταν ο ίδιος ήταν 10 ετών. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Babson College στην Μασσαχουσέτη, ένα από τα κορυφαία κολέγια στον κόσμο στον τομέα των επιχειρήσεων.

Ο Ντιν Μητρόπουλος είναι γνωστός στον επιχειρηματικό κόσμο για την ικανότητα του να «αναβιώνει» και να αυξάνει την αξία παραδοσιακών προιόντων όπως: Duncan Hines, Bumblebee Tuna, Chef Boyardee, Vlassic, Celeste, Aunt Jemima, Mrs. Pauls, Lender’s Bagels, Perrier Jouet & Mumms Champagnes, Gulden’s Mustard, Armour, Van De Kamp, Swanson, Hungry Man και Ghiradelli Chocolate, προιόντα ιδιαιτέρως δημοφιλή στην Αμερική. Στη συνέχεια, έχοντας πολλαπλασιάσει την αξία τους, πουλά συνήθως τις εταιρίες.

Είναι πολύ ενεργός στα θέματα της ομογένειας και βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας (National Hellenic Society).

Πλουσιότερος στη λίστα Forbes και πάλι ο Μπιλ Γκέιτς

Την κορυφή για μία ακόμη φορά της λίστας Forbes κατέκτησε ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, η περιουσία του οποίου αυξήθηκε από τα 76 στα 81 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα ενός έτους.

Ο 60χρονος βρίσκεται στην πρώτη θέση για 23η συναπτή χρονιά.

Για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια, ο επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ δεν καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στον κατάλογο.

Στη λίστα βρίσκεται και ο Τζέφ Μπέζος, ο ιδρυτής της πλατφόρμας διαδικτυακών αγορών Amazon, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 67 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία που ίδρυσε το 1994 έχει κεφαλαιακή αξία ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στον Μπέζος ανήκει το 17% του κεφαλαίου.

Σε ηλικία 86 ετών ο Ουόρεν Μπάφετ είναι πλέον στην τρίτη θέση του καταλόγου, ακόμα κι αν η περιουσία του αυξήθηκε κατά 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν χρόνο. Ανέρχεται στα 65,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός του Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, βρίσκεται στην τέταρτη θέση με την περιουσία του να εκτιμάται στα 55,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μειώθηκε η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ

Η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε κατά 800 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα ενός έτους και όπως εκτιμά το περιοδικό Forbes ανέρχεται πλέον σε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, και βρίσκεται στην 156η θέση σύμφωνα με την κατάταξη των 400 μεγαλύτερων περιουσιών στις ΗΠΑ.

Από την άλλη η πλουσιότερη γυναίκα των ΗΠΑ παραμένει η Άλις Ουάτσον, κληρονόμος της αυτοκρατορίας λιανικής Walmart, η οποία βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης με 35,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από τα πρόσωπα της αμερικανικής σόουμπιζ, η «βασίλισσα» της μικρής οθόνης Όπρα Ουίνφρεϊ χάνει έδαφος και βρίσκεται στην 239η θέση με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Forbes: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι U25 αθλητές για το 2023 και η πρωτιά του 28αρη Αντετοκούνμπο

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Λίστα TOP-10 του FORBES

O Έλον Μασκ πλουσιότερος άνθρωπος με 192,3 δισ. δολάρια

Το Forbes γράφει ότι ο Παναγιωτόπουλος είναι πρόθυμος να δώσει τους S-300 στην Ουκρανία

Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν μνημόνιο για την άμυνα – Ισραηλινό σύστημα στην Ελλάδα κατά των τουρκικών drones

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr