Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λιού σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας για μείωση χρέους – Εγκαλεί Σόιμπλε

Ο Λιού σταθερά στο πλευρό της Ελλάδας για μείωση χρέους – Εγκαλεί Σόιμπλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άμεσες αποφάσεις από τους Ευρωπαίους για την μείωση του ελληνικού χρέους, ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, στηλιτεύοντας έτσι την στάση του Σόιμπε και των άλλων ευρωπαίων, ενώ στηρίζει σταθερά την Ελλάδα λέγοντας ότι έχει εφαρμόσει στο ακέραιο αυτά τα οποία συμφώνησε το Μάιο.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής, ο Τζακ Λιου παρατήρησε ότι «είναι η πρώτη ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ εδώ και καιρό, που δεν αντιμετωπίζουμε κάτι που περιγράφεται ως ελληνική κρίση και αυτό είναι καλό».

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και όλα τα μέρη συζητούν πως θα προχωρήσουν μπροστά και πως θα εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μαΐου. Αυτό που είπα χθες, αντικατοπτρίζει την άποψή μου και εκφράζει αυτό, το οποίο λέω αυτές τις ημέρες, αλλά και σταθερά εδώ και καιρό. Ότι εκτός από την τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας και την εφαρμογή σκληρών μέτρων, υπάρχει επίσης η ανάγκη μείωσης του χρέους.Νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα αυτό πάρει σάρκα και οστά, τόσο το καλύτερο».

«Σε καμία περίπτωση», σημείωσε ο κ. Λιού, «δεν θεωρώ ότι υπάρχει πισωγύρισμα.Τόνιζα και τονίζω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα σχέδιο για το μέλλον. Είναι μεγάλη πρόοδος το γεγονός ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα, κάποια από τα οποία είναι σκληρά, και πρέπει να τα ολοκληρώσουν. Καθώς προχωρά η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως και πρέπει να αποφύγουμε να βρεθούμε σε μία στιγμή που θα περιγράφεται ξανά ως ελληνική κρίση. Και τελικά η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όσο πιο σύντομα είναι ξεκάθαροι οι όροι της τόσο το καλύτερο», κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

Στήριξη Τζακ Λιού στον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Σto μεταξύ όπως αναφέρει η dw.com στήριξη στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους βρήκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιού. Σε συνάντηση που είχαν χθες, ο κ. Λιού ζήτησε να υπάρξει ταχεία ολοκλήρωση και της δεύτερης αξιολόγησης ώστε να αρχίσει η πρώτη φάση της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους οι κ. Λιού και Τσακαλώτος συζήτησαν την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της και ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την χώρα να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν ήδη περάσει και να ολοκληρώσει την επόμενη σειρά των ορόσημων, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων του χρηματοπιστωτικού τομέα. Ο κ. Λιού πρόσθεσε ότι η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις είναι σημαντική και για να μπορέσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να ξεκινήσουν τη συζήτηση με το ΔΝΤ για την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, για την οποία δεσμεύτηκε το Eurogroup τον Μάιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr