Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λεπέν απορρίπτει την κόρη του Μαρίν και θεωρεί “διάδοχο” του τον Σαρκοζί!

Ο Λεπέν απορρίπτει την κόρη του Μαρίν και θεωρεί “διάδοχο” του τον Σαρκοζί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Αν θέλατε κάποια επιβεβαίωση του πόσο πολύ προς τα δεξιά έχει πάει ο Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να εκλεγεί, αυτή ήρθε με τα λόγια του Ζαν Μαρί Λεπέν, πρώην ηγέτη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου”, σύμφωνα με την thelocal.fr.

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν, πατέρας της σημερινής αρχηγού του κόμματος, Μαρίν Λεπέν, επέκρινε την κόρη του ότι είναι πάρα πολύ «κεντρώα» και ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ο πραγματικός κληρονόμος του είναι ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος νίκησε τον Ζαν Μαρί Λεπέν στις προεδρικές εκλογές του 2007, αγωνίζεται να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές του κεντροδεξιού κόμματος το Νοέμβριο, για να έχει ισχυρή πιθανότητα να επανεκλεγεί αρχηγός του κράτους τον επόμενο Μάιο.

Ως μέρος της εκστρατείας του για να νικήσει τον αντίπαλό του Ζιπέ, ο Σαρκοζί έχει καταλάβει το χώρο που παραδοσιακά κατείχε το Εθνικό Μέτωπο του Λεπέν.

Έχει μιλήσει επανειλημμένα για την ανάγκη η Γαλλία να θέσει τέρμα στη μετανάστευση, να κλείσει τα σύνορά της, να φυλακίσει τους υπόπτους που έχουν συμπάθειες στην τζιχάντ και για το πώς οι μουσουλμάνοι πρέπει να αφομοιωθούν στο γαλλικό πολιτισμό.

Ο Λεπέν ο πρεσβύτερος λέει:

«Αυτός καταλαμβάνει τον χώρο που η Μαρίν Λεπέν έχει εγκαταλείψει για να πάει στο κέντρο. Ο Σαρκοζί από την άλλη πλευρά έχει εγκαταλείψει τον κεντρώο χώρο για να κατευθυνθεί προς την εθνικιστική και λαϊκιστική δεξιά, που κερδίζει την κοινή γνώμη λόγω της πίεσης των πρόσφατων γεγονότων».

«Δεν είμαι εγώ που έχω γίνει περισσότερο σαν τον Σαρκοζί, είναι αυτός που έχει γίνει περισσότερο σαν τον Ζαν Μαρί Λεπέν», δήλωσε ο πρώην αρχηγός του FN.

Στη συνέχεια ο Λεπέν επέκρινε την κόρη του για την πρόσφατη αποκήρυξη του λογότυπου του Εθνικού Μετώπου με την φλόγα και τα αρχικά FN. «Είναι αυτοκτονία», είπε.

Σε μια πρόσφατη προεκλογική συγκέντρωση της Μαρίν Λεπέν κάθε μνεία του Εθνικού Μετώπου, ακόμη και του ονόματος «Λεπέν» εξαφανίστηκε από τις αφίσες, καθώς η ίδια προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τα πιο ακραία στοιχεία μέσα στο κόμμα και να κάνει τον εαυτό της πιο εκλόγιμο.

«Δεν ξέρω ποιον θα ψηφίσω. Κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά μηνών οτιδήποτε μπορεί να συμβεί», είπε ο Ζαν Μαρί Λεπέν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Ο βουλευτής Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή Γραμμένο

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr