Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι έδωσαν βίντεο από το έγκλημα πολέμου που διέπραξαν εις βάρος των Κούρδων

Οι Τούρκοι έδωσαν βίντεο από το έγκλημα πολέμου που διέπραξαν εις βάρος των Κούρδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η τουρκική πολεμική αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το βράδυ της Τετάρτης-ξημερώματα Πέμπτης (19-20 Οκτωβρίου) ενάντια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια Συρία, στο υπό κουρδικό έλεγχο καντόνι της Εφρίν.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε περιχαρής την Πέμπτη το πρωί ότι το έγκλημα πολέμου που διέπραξε είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 200 Κούρδοι αντάρτες, οι ίδιοι άνδρες και γυναίκες που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που υποστηρίζει η Τουρκία.

Βεβαίως από την αρχή ο αριθμός 200 νεκρών ανταρτών φάνηκε υπερβολικός, εξάλλου είναι γνωστό ότι η Τουρκία ανακοινώνει “φαραωνικά” νούμερα απωλειών για τους αντιπάλους της, που σπάνια έχουν σχέση με την πραγματικότητα και συνήθως αποσκοπούν σε προπαγάνδα.

Οι Κούρδοι του YPG αργά την Πέμπτη διέψευσαν τις απώλειες που ανακοίνωσαν οι Τούρκοι και είπαν ότι σκοτώθηκαν 10 μαχητές τους από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Οι Τούρκοι συνολικά βομβάρδισαν 26 κουρδικούς στόχους στο συριακό έδαφος.

Οι Κούρδοι με ανακοίνωσή τους κατήγγειλαν ότι η Τουρκία άρχισε να βομβαρδίζει τις θέσεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) λίγες ώρες μετά αφού εκδίωξαν το Ισλαμικό Κράτος από χωριά που κρατούσε ανατολικά της Εφρίν.

Οι Κούρδοι είπαν επίσης ότι η τουρκική επίθεση ήταν ευθεία υποστήριξη του τουρκικού κράτους στο ηττημένο Ισλαμικό Κράτος και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι βομβαρδίστηκαν από τους Τούρκους μόλις έδιωξαν τους τζιχαντιστές του ISIS από τα συγκεκριμένα χωριά.

Αντίδραση όμως υπήρξε και από τη συριακή κυβέρνηση. Το συριακό υπουργείο Άμυνας απείλησε το βράδυ της Πέμπτης την Τουρκία ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε τουρκικό αεροπλάνο παράνομα εισέλθει ξανά στον εναέριο χώρο της Συρίας δίχως προηγούμενη άδεια της Δαμασκού.

Δείτε το βίντεο που έδωσαν οι Τούρκοι στη δημοσιότητα:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr