Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μόσχα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να μην βομβαρδίζει τους Κούρδους της Συρίας

Η Μόσχα έστειλε μήνυμα στην Τουρκία να μην βομβαρδίζει τους Κούρδους της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Μόσχα ανησυχεί σχετικά με την κατάσταση στη βόρεια Συρία.

Αναφερόταν στους σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν το βράδυ της Τετάρτης-ξημερώματα Πέμπτης τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα σφυροκοπώντας στόχους Κούρδων της Συρίας στο καντόνι της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι πολεμικές δράσεις της Συμμαχίας σχεδιάστηκαν ως μια επιχείριση ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και η Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και όχι εναντίον των Κούρδων που ζουν στη Συρία.

Υπογράμμισε ότι ο Διεθνής Συνασπισμός δεν πρέπει να απομακρυνθεί από τον διακηρυγμένο σκοπό του. Επίσης κάλεσε την Ουάσιγκτον να ασκήσει την επιρροή της στην Τουρκία, καθώς η Ουάσιγκτον παραμένει η “διοίκηση της Συμμαχίας”.

Να σημειωθεί εδώ ότι την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας στη Συρίας απείλησε την Τουρκία ότι εάν παραβιάσει ξανά τον εναέριο χώρο της Συρίας, ο συριακός στρατός θα καταρρίψει τα τουρκικά αεροπλάνα.

Ο Λαβρόφ, παρά το γεγονός ότι Ρωσία και Τουρκία έχουν εξομαλύνει τις σχέσεις τους, υποστήριξε τη συριακή απειλή δηλώνοντας ότι “η Συρία, ένα κυρίαρχο κράτος, μέλος των Ηνωμένων Εθνών -έχει πλήρη κυριαρχία στο έδαφός της και στον εναέριο χώρο της. Αναφορικά με τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η τουρκική πολεμική αεροπορία σε περιοχές της βόρειας Συρίας, είμαστε πολύ ανήσυχοι από αυτό που συμβαίνει. Όπως το καταλαβαίνω, μιλάμε για επιθέσεις σε περιοχές που κατοικούνται από Κούρδους”, είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ την Πέμπτη.

Η Τουρκία αισθάνεται σχεδόν “υπερδύναμη” που δύναται να μιλά “στα ίσια” με ΗΠΑ και Ρωσία και να χαράσσει τη δική της εξωτερική και περιφερειακή πολιτική δίχως να συνεννοείται με κανέναν. Βεβαίως αυτά όλα τα παριστάνει η Τουρκία όταν δεν έχει καν αυτόνομη δική της πολεμική βιομηχανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr