Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα παραμύθια από τους Τούρκους – Λένε ότι σκότωσαν 700 τζιχαντιστές στο βόρειο Ιράκ

Νέα παραμύθια από τους Τούρκους – Λένε ότι σκότωσαν 700 τζιχαντιστές στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ισλαμιστικός θίασος του Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί και να πουλάει τρέλα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε με νέες δηλώσεις του ότι η Τουρκία εμπλέκεται στις επιχειρήσεις για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και μάλιστα σε “πολλαπλά μέτωπα”, παρά τις διαψεύσεις του Ιράκ σχετικά με οποιαδήποτε τουρκική εμπλοκή.

Τη Δευτέρα ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι το τουρκικό πυροβολικό έχει ήδη εμπλακεί στις μάχες, σημειώνοντας ότι και τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα βρίσκονται σε αναμονή για να χτυπήσουν τους τρομοκράτες.

Ο Τσαβούσογλου είπε ακόμα ότι από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ σκοτώθηκαν και 17 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Βεβαίως και πρόκειται για τυχαίο αριθμό αφού είναι αδύνατον οι Τούρκοι να γνωρίζουν πόσους πετυχαίνουν οι οβίδες του πυροβολικού τους και μάλιστα από χιλιόμετρα απόσταση.

Το πιθανότερο μάλιστα είναι, εάν οι Τούρκοι όντως βομβάρδισαν, να έριξαν σε τίποτα αμμόλοφους αφού το Ισλαμικό Κράτος είναι δικό τους δημιούργημα και οι τζιχαντιστές “άνθρωποί” τους.

Πέρα όμως από τους 17 τζιχαντιστές που υποτίθεται ότι σκότωσε το τουρκικό πυροβολικό τις τελευταίες ημέρες και τα “ξεφτέρια” οι Τούρκοι τους μέτρησαν έναν προς έναν, ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε -εδώ γελάει ο κάθε πικραμένος- ότι ο τουρκικός στρατός που έχει στρατοπεδεύσει κοντά στην πόλη Μπασίκα (βορειοανατολικά κοντά στη Μοσούλη) εδώ και σχεδόν ένα χρόνο σκότωσε, μέσα από το στρατόπεδό του δίχως ποτέ να βγει έξω, τουλάχιστον 700 τζιχαντιστές.

Πραγματικά δεν ξέρουμε πώς οι Τούρκοι καταφέρνουν τέτοιες στρατιωτικές επιτυχίες και μάλιστα μην κάνοντας τίποτα. Μιλάμε ότι αυτός δεν είναι στρατός, είναι οι Power Rangers.

Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε ένα βράδυ (3-4 Δεκεμβρίου 2015) στο Ιράκ και πήγε και στρατοπέδευσε κοντά στην πόλη Μπασίκα.

Εκεί οι Τούρκοι άρχισαν να εκπαιδεύουν μια φιλοτουρκική ιρακινή σουνιτική δύναμη, τη Χασχντ Αλ Ουατάνι, αποτελούμενη κυρίως από Τουρκμένους (τουρκική φυλή) του Ιράκ.

Αυτούς τους μισθοφόρους σκοπεύει να τους χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν ως “μπροστινούς” του τουρκικού ιμπεριαλισμού στο Ιράκ, όπως χρησιμοποιεί ήδη τους Τουρκμένους παραστρατιωτικούς της Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράντ στη βορειοδυτική Συρία.

Οι ψευταράδες Τούρκοι ισχυρίστηκαν για να βρουν “νομιμοποίηση” ότι το πυροβολικό τους βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος στη μάχη της Μοσούλης ύστερα από αίτημα για βοήθεια από τους Κούρδους Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ.

Ωστόσο, οι Κούρδοι του βόρειου Ιράκ τους διέψευσαν υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία συνεργασία από την πλευρά τους με την τουρκική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη μάχη της Μοσούλης.

Τη συμμετοχή της Τουρκίας στη μάχη της Μοσούλης διέψευσε και η κυβέρνηση του Ιράκ.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ιρακινοί σιίτες πολιτοφύλακες της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι έχουν απειλήσει την Τουρκία ότι εάν εμπλακεί στη μάχη της Μοσούλης θα της επιτεθούν και ότι οι Τούρκοι στρατιώτες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μέσα σε σάκους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr