Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF-YPG) θα πολιορκήσουν τη Ράκα – Επιχείριση “αποκλεισμού”

Οι Κούρδοι (SDF-YPG) θα πολιορκήσουν τη Ράκα – Επιχείριση “αποκλεισμού”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νωρίτερα την Τετάρτη οι υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, Άστον Κάρτερ και Μάικλ Φάλον αντίστοιχα, ανακοίνωσαν στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι «εντός των επόμενων εβδομάδων» θα ξεκινήσει επίθεση για την απελευθέρωση της πόλη Ράκα στη Συρία, η οποία είναι η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Όπως όμως εύστοχα σχολιάσαμε στο TRIBUNE “ξέχασαν” να μας πουν ποιο πεζικό θα πολεμήσει για να απελευθερώσει τη Ράκα.

Διαβάστε σχετικά: Ανακοίνωσαν επίθεση στην πρωτεύουσα του ISIS αλλά δεν μας είπαν ποιος θα πολεμήσει!

Από τα σκοτάδια και τη θολούρα μάς έβγαλε ο Αμερικανός στρατηγός Στίβεν Τάουνσεντ, στρατιωτικός διοικητής του Διεθνούς Συνασπισμού, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος δήλωσε ότι στη Ράκα (μια πόλη αραβική και ασσυριακή) θα πάνε να πεθάνουν οι Σύροι Κούρδοι πολιτοφύλακες που συμμετέχουν στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και αποτελούν τον “κορμό” των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Συγκεκριμένα ο στρατηγός Στίβεν Τάουνσεντ είπε ότι οι Κούρδοι της Συρίας θα αποτελέσουν μέρος των δυνάμεων στην επιχείρηση απομόνωσης της Ράκα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι στη Συρία δεν υπάρχει άλλος κοσμικός και δημοκρατικός στρατός, που να μην έχει πρόβλημα με τους Αμερικανούς, εκτός από τους Κούρδους.

Προσέξτε: ο στρατηγός μίλησε για επιχείριση απομόνωσης και όχι απελευθέρωσης. Που σημαίνει ότι η Ράκα θα αποκλειστεί ολόγυρα και θα τεθεί σε μακροχρόνια πολιορκία.

Καμία σχέση με τις πομπώδεις εξαγγελίες Κάρτερ και Φάλον. Άλλο απομόνωση, άλλο απελευθέρωση.

Οι ΗΠΑ θεωρούν τις YPG σύμμαχο τους στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ισλαμιστική Τουρκία από την άλλη, που ονειρεύεται να κατακτήσει τη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ ώστε να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση την πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας, εξαιτίας των σχέσεών τους με τους Κούρδους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) που διεξάγουν αντάρτικο εντός του τουρκικού εδάφους εδώ και δεκαετίες.

«Η μόνη δύναμη που είναι ικανή σε οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα στο προσεχές μέλλον είναι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες το YPG αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα», δήλωσε ο κ. Τάουνσεντ σε συνέντευξη Τύπου.

«Θα κινηθούμε σύντομα σε επιχείρηση απομόνωσης της Ράκα με τις δυνάμεις που είναι ετοιμοπόλεμες», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι η επιχείρηση που σχεδιάζεται για την ανακατάληψη της Ράκας θα πρέπει να διεξαχθεί από τοπικές δυνάμεις και οι YPG δεν πρέπει να συμμετέχουν σε αυτήν.

Επειδή δεν υπάρχουν άλλες “τοπικές δυνάμεις” στην περιοχή, οι Τούρκοι εννοούν να πάνε εκείνοι να πάρουν τη Ράκα, δηλαδή να τους την παραδώσει το Ισλαμικό Κράτος και οι τζιχαντιστές της οργάνωσης να φορέσουν τουρκικές στολές, όπως συνέβη στην Τζαραμπλούς, και να παριστάνουν μετά τους “μετριοπαθείς αντάρτες”. Γνωστό το τουρκικό σενάριο, το θέμα είναι ότι δεν “πουλάει”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr