Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικά τανκς στα σύνορα με το Ιράκ – Οι Ιρακινοί απειλούν την Τουρκία με πόλεμο

Τουρκικά τανκς στα σύνορα με το Ιράκ – Οι Ιρακινοί απειλούν την Τουρκία με πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ιρακινή σιιτική φιλοκυβερνητική παραστρατιωτική πολιτοφυλακή Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι προειδοποίησε την Τουρκία, με ανάρτηση στον αγγλόγλωσσο λογαριασμό της στο Twitter, ότι σε περίπτωση που τουρκικός στρατός τολμήσει να εισέλθει στο έδαφος του βορειοδυτικού Ιράκ θα δεχθεί επίθεση.

Η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι έγραψε: “Κάθε τουρκική εισβολή [στη Γη των] Γιαζίντι [στο] Σιντζάρ θα αντιμετωπίσει την πλήρη δύναμη των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης [Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι] στην υπεράσπιση των εδαφών μας από την Τουρκία”.

Νωρίτερα σας είχαμε μεταδώσει ότι η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι ανακοίνωσε, δια στόματος του υπαρχηγού της, ότι αναμένει εντολή από τον πρωθυπουργό του Ιράκ για να επιτεθεί στα τουρκικά στρατεύματα που βρίσκονται στο έδαφος του Ιράκ εδώ και ένα χρόνο και έχουν στρατοπεδεύσει κοντά στην πόλη Μπασίκα, βόρεια της Μοσούλης.

Άρματα μάχης και τεθωρακισμένα του τουρκικού στρατού μετακινούνται από την Άγκυρα προς την περιοχή Σιλόπι της Τουρκίας κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ είπε ότι η μετακίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Τουρκίας προκειμένου να αποτρέψει τρομοκρατικές απειλές.

Τα τουρκικά στρατεύματα που μετακινούνται προς τα σύνορα με το Ιράκ δείχνουν τις προθέσεις της Τουρκίας να μην είναι απλώς ένας παρατηρητής όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισίκ.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Η Τουρκία έχει τις κόκκινες γραμμές της. Αν αυτές οι γραμμές ξεπεραστούν τότε η Τουρκία θα κάνει αυτό που πρέπει.

»Αυτή τη στιγμή ο διάλογός μας συνεχίζεται με το Ιράκ και τους συμμάχους. Όμως οι εξελίξεις που θα αλλάξουν την δημογραφική δομή της Μοσούλης είναι η κόκκινη γραμμή της Τουρκίας.

»Εμείς όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε τις τρομοκρατικές απειλές. Να μην περιμένει κανείς ότι η Τουρκία θα μείνει απλός θεατής στην αστάθεια» είπε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr