Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστριακός ακροδεξιός: Η Ευρώπη δεν πρέπει να αφεθεί να εκβιάζεται από την Τουρκία

Αυστριακός ακροδεξιός: Η  Ευρώπη δεν πρέπει να αφεθεί να εκβιάζεται από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να σταματήσουν άμεσα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και να μην αφεθεί η Ευρώπη να εκβιάζεται από τη χώρα αυτή ζήτησε ο Νόρμπερτ Χόφερ.

Αυτό δήλωσε από τη Βιέννη ο υπαρχηγός και υποψήφιος του αντιπολιτευόμενου ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων στον επαναληπτικό γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 4ης Δεκεμβρίου.

«Καθώς η Τουρκία, υπό τον πρόεδρό της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο σε ένα αυταρχικό κράτος και οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο περιορισμός θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως της ελεύθερης έκφρασης και της ελευθερίας του Τύπου, βρίσκονται ολοένα και συχνότερα στην ημερήσια διάταξη, πρέπει να είναι σαφές ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να αφεθεί να εκβιάζεται από την Τουρκία και θα πρέπει η ίδια να λύσει προνοητικά τα προβλήματά της», υποστήριξε ο Νόρμπερτ Χόφερ.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο του Κόμματος των Ελευθέρων, ήδη πριν από δέκα χρόνια, όταν η Τουρκία δεν είχε επικυρώσει το «Πρωτόκολλο της Άγκυρας», ήταν απαραίτητο να είχαν διακοπεί οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, και επανειλημμένα η ΕΕ άφησε να εκτεθεί από την Τουρκία, «η οποία τώρα συνεχίζει να κινείται κοινωνικοπολιτικά και πολιτιστικά μακριά από τις ευρωπαϊκές αξίες και ως εκ τούτου πρέπει να διακοπούν αμέσως οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία».

“Είναι καιρός να προστατευτούν με συνέπεια τα εξωτερικά σύνορα του Σένγκεν”

Ταυτόχρονα ο ίδιος τονίζει πως «τώρα είναι καιρός να προστατευτούν με συνέπεια τα εξωτερικά σύνορα του Σένγκεν, ιδιαίτερα τα ελληνοτουρκικά, και ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν επιτρέπεται να αφεθούν μόνες τους οι χώρες της ΕΕ, αλλά θα πρέπει να συνεισφέρουν σε αυτό όλες οι χώρες».

Σχεδόν τέσσερις εβδομάδες πριν την επανάληψη, την 4η Δεκεμβρίου, του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου, που είχε ακυρωθεί από το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο έπειτα από προσφυγή του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, η πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση εμφανίζει εκ νέου προβάδισμα του υποψήφιου των Ελευθέρων, Νόρμπερτ Χόφερ, έναντι του υποστηριζόμενου από τους Πράσινους αντιπάλους του, τον νικητή του ακυρωμένου δευτέρου γύρου, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Η δημοσκόπηση φέρει τον υποψήφιο της Ακροδεξιάς να προηγείται του αντιπάλου του, με ποσοστό 51% έναντι 49%, ενώ προ εικοσαημέρου η διαφορά τους έχει μειωθεί στο μηδέν σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις στις οποίες ο Νόρμπερτ Χόφερ προηγείτο με ποσοστό 53%, έναντι 47% του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος υπήρξε νικητής στο δεύτερο γύρο, επικρατώντας με ποσοστό 50,3% έναντι 49,7% του Χόφερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr