Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι χώρες του Βίζεγκραντ θα συναντηθούν στη Βιέννη για τις απειλές της Τουρκίας

Οι χώρες του Βίζεγκραντ θα συναντηθούν στη Βιέννη για τις απειλές της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι χώρες του Βίζεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία) συσκέπτονται στη Βιέννη ύστερα από πρωτοβουλία της Αυστρίας με αντικείμενο τις πρόσφατες απειλές του ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι θα καταγγείλει τη Συμφωνία για τους Πρόσφυγες που έχει συνάψει η χώρα του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Πέτερ Ντόσκοτσιλ ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε στη Βιέννη -την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη- τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης για να συζητήσουν το θέμα, λόγω του πρόσφατου κύματος συλλήψεων στην Τουρκία.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι προετοιμαζόμαστε για την περίπτωση που η Τουρκία καταγγείλει πλήρως τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντότσκοτσιλ.

«Έλεγα πάντα ότι η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό θα πρέπει να είναι μόνο μια μεταβατική λύση, έως ότου η ίδια ΕΕ να είναι σε θέση να προστατέψει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα και να περιορίσει έτσι τις προσφυγικές ροές» τονίζει ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας στην εφημερίδα Bild.

«Ο χρόνος για να οργανωθεί κάτι τέτοιο ολοένα και λιγοστεύει» τόνισε.

Πριν δύο ημέρες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι αν μέχρι τέλος του 2016 δεν έχει διευθετηθεί το θέμα της ελεύθερης βίζας για τους Τούρκους πολίτες στην ΕΕ, η Τουρκία θα ακυρώσει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες.

Ο Ντόσκοτσιλ κάλεσε την τουρκική πολιτική ηγεσία να βάλει τάξη στα του οίκου της, διαμηνύοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να απειλούμαστε άλλο πια».

Ωστόσο, σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες, το κύριο βάρος των συνεπειών θα κληθεί να σηκώσει η Ελλάδα, στο έδαφος της οποίας θα εισέλθουν οι εκατοντάδες χιλιάδες των προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και τις άλλες χώρες της εμπόλεμης ζώνης.

Τα σύνορα της Ευρώπης παραμένουν κλειστά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, γεγονός που σημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων εισέρχονται στην Ελλάδα, παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr