Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε δίμηνο κατ’ οίκον περιορισμό ο πρώην Ρώσος υπουργός Οικονομίας

Σε δίμηνο κατ’ οίκον περιορισμό  ο πρώην Ρώσος υπουργός  Οικονομίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ, Δωροδοκία, Ρωσία,

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε για δύο μήνες ο πρώην υπουργός Οικονομίας Aλεξέι Ουλιουκάγεφ, ο οποίος και κατηγορείται ότι επιδίωξε να αποσπάσει ποσό ύψους 2 εκατ. δολαρίων ως δωροδοκία από τη Rosneft, τη μεγαλύτερη εταιρεία του πετρελαϊκού τομέα στη Ρωσία, με τον ίδιο να αρνείται την ενοχή του.

Ο Ουλιουκάγεφ συνελήφθη κατά τη διάρκεια της νύχτας και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι απέσπασε με εκβίαση ένα ποσό ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων ως δωροδοκία από τη Rosneft, τη μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία του τομέα του πετρελαίου.

Έως την 15η Ιανουαρίου 2017

Στη συνέχεια, ρωσικό δικαστήριο διέταξε να τεθεί ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ υπό κράτηση κατ’ οίκον για διάστημα δύο μηνών, ως την 15η Ιανουαρίου 2017.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στο μεταξύ, τόνισε ότι η υπόθεση του φαίνεται αδιανόητη. “Αυτό που θέλω να πω για τη σύλληψη του υπουργού (Οικονομίας της Ρωσίας) Ουλιουκάγεφ (είναι το εξής): προφανώς, αποτελεί βαρύ πλήγμα για τις αρχές και για την κυβέρνηση”, είπε ο Μεντβέντεφ μιλώντας στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Ενωμένη Ρωσία στη Κρατική Δούμα, την Κάτω Βουλή της Ρωσίας. “Αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο για μένα”, πρόσθεσε.

Ο Μεντβέντεφ διευκρίνισε ότι συζήτησε την υπόθεση με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τελευταίος έχει την ίδια άποψη. Αναλυτές εκτιμούν ότι η υπόθεση ενδέχεται να οφείλεται σε μια σύγκρουση φατριών στη ρωσική κυβέρνηση.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως ο πρωθυπουργός της Ρωσίας διόρισε τον Γιεβγκένι Γέλιν, μέχρι σήμερα υφυπουργό Οικονομίας, υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας μετά την προσαγωγή του Ουλιουκάγεφ για δωροληψία, γνωστοποίησε μια εκπρόσωπος του γραφείου του Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Νεκρός σε στρατιωτική υποδομή

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Ο Ζελένσκι καλεί τις ΗΠΑ να επισπεύσουν τις παραδόσεις όπλων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr