Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Καγκελάριο τη Μέρκελ θέλουν οι Γερμανοί – Δύσκολη η νίκη για το κόμμα της (CDU)

Δημοσκόπηση: Καγκελάριο τη Μέρκελ θέλουν οι Γερμανοί – Δύσκολη η νίκη για το κόμμα της (CDU)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπέρ της παραμονής της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία τάσσεται το 55% των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Bild και δημοσιεύεται στην κυριακάτικη έκδοσή της. Αντίθετα, κατά την ίδια δημοσκόπηση, το 39% δεν επιθυμεί η Μέρκελ να είναι ξανά καγκελάριος.

Η δημοτικότητα της καγκελαρίου αυξήθηκε θεαματικά σε σύγκριση με ανάλογη δημοσκόπηση του Αυγούστου, σύμφωνα με την οποία μόνο το 42% τασσόταν υπέρ μίας νέας υποψηφιότητάς της και το 50% δήλωνε κατά.

Βάσει της νέας δημοσκόπησης, εάν ήταν να εκλεγεί άμεσα από το λαό καγκελάριος στη Γερμανία, η Μέρκελ θα εκλεγόταν με 51% έναντι 21% του δυνητικού αντιπάλου της, του σοσιαλδημοκράτη Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμα αποσαφηνίσει εάν θα είναι τελικά υποψήφιος. Κι ενώ το 90% των ψηφοφόρων του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) είναι υπέρ της υποψηφιότητας Μέρκελ μόνο ο ένας στους δύο σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόρους τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας Γκάμπριελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας αναμένεται το απόγευμα της Κυριακής σε συνέντευξη Τύπου να δηλώσει επισήμως εάν θα είναι για τέταρτη φορά υποψήφια για την καγκελαρία, μετά τη συνεδρίαση της ηγεσίας του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κατά την οποία θα συζητηθεί η προεκλογική στρατηγική του κόμματός της. Η Μέρκελ είναι πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος από το 2000 και βρίσκεται στην εξουσία από το Νοέμβριο του 2005. Εάν επανεκλεγεί τον 2017 θα είναι καγκελάριος επί 12 χρόνια.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση αύξηση καταγράφουν πάντως και τα ποσοστά του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) όπως και των Πρασίνων (Die Gruenen): Οι μεν πρώτοι θα λάμβαναν 33% αν γίνονταν σήμερα οι εκλογές οι δε δεύτεροι 12%, δηλαδή 1% και 2% παραπάνω αντίστοιχα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Άνοδο καταγράφει και το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ,του οποίου το ποσοστό ανέρχεται στο 13%. Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα ισοψηφεί με το σοσιαλδημοκρατικό (33%), έχοντας μια μείωση της τάξεως του 1%, όπως και η Αριστερά η οποία θα λάμβανε 9%. Το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) παραμένει στο οριακό -λόγω του εκλογικού συστήματος- για την είσοδό του στη Μπούντεσταγκ 5%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr