Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαλέπι: Ο στρατός απελευθέρωσε το 45% των συνοικιών που κρατούσαν οι τζιχαντιστές (χάρτες)

Χαλέπι: Ο στρατός απελευθέρωσε το 45% των συνοικιών που κρατούσαν οι τζιχαντιστές (χάρτες)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ασυγκράτητη και ταχύτατη είναι μέχρι στιγμής η επίθεση που εξαπέλυσε μέσα στο σαββατοκύριακο ο συριακός στρατός με στόχο την απελευθέρωση του ανατολικού Χαλεπιού από τους τζιχαντιστές των οργανώσεων της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Οι τρομοκράτες, που κάποιοι επιμένουν να τους αποκαλούν “μετριοπαθείς αντάρτες”, χάνουν τη μία συνοικία μετά την άλλη αδυνατώντας να προβάλλουν αποτελεσματική αντίσταση.

Όπως μεταδίδει νωρίς το πρωί της Δευτέρας το Al Masdar News, δύο ώρες μετά την ανακοίνωση του στρατού ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του τη συνοικία Χαϊνταριγιά έγινε γνωστό ότι απελευθερώθηκε και η συνοικία Σαχούρ.

Πληροφορίες μέσα από το Χαλέπι μεταδίδουν ότι πολλοί τζιχαντιστές της οργάνωσης Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι (που συμμετέχει στον FSA) έσπευσαν να παραδοθούν στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), κοντά στην κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ. Οι τζιχαντιστές επέλεξαν να παραδοθούν στους Κούρδους για να μην τους πιάσουν οι κυβερνητικοί.

Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι τζιχαντιστές της Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι στο παρελθόν είχαν βομβαρδίσει με χημικά τους Κούρδους ενώ διακήρυτταν ότι θα τους σφάξουν όλους. Φανερώνει ότι και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι στα χέρια των Κούρδων, αν και θανάσιμοι εχθροί τους, θα αντιμετωπιστούν ως αιχμάλωτοι πολέμου παρά τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν απελευθερώσει το 45% του ανατολικού Χαλεπιού που τελούσε υπό την κατοχή των τζιχαντιστών μέχρι και την Παρασκευή.

Στον ακόλουθο “ζωντανό” χάρτη βλέπετε ποιες περιοχές της πόλης ελέγχονται από ποιους. Με κόκκινο χρώμα οι κυβερνητικοί, με πράσινο οι τζιχαντιστές και με κίτρινο είναι η κουρδική συνοικία Σεΐχ Μασκούντ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr