Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διέρρευσαν απόρρητα στοιχεία για έρευνες για τρομοκρατία από τη Europol!

Διέρρευσαν απόρρητα στοιχεία για έρευνες για τρομοκρατία από τη Europol!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληροφορίες που αφορούν πολλές διεθνείς έρευνες για τρομοκρατικές οργανώσεις, τις οποίες έχει συντάξει η Europol, αφέθηκαν κατά λάθος σε ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, χωρίς κάποιον κωδικό ασφαλείας για την προστασία του περιεχομένου, όπως μετέδωσε σήμερα ολλανδική τηλεοπτική εκπομπή «Zembla», που επικαλέστηκε τον υποδιευθυντή της υπηρεσίας Βιλ βαν Γκέμερτ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι γνωρίζει το συμβάν.

Σύμφωνα με την εκπομπή, η διαρροή προκλήθηκε από έναν πρώην υπάλληλο, ο οποίος είχε πάρει φακέλους στο σπίτι του -κάτι που αντιβαίνει στους κανονισμούς της Europol- και τους είχε φυλάξει στο σκληρό δίσκο υπολογιστή συνδεδεμένου με το Ίντερνετ χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι το περιεχόμενο ήταν προσβάσιμο στον καθένα.

Η εκπομπή δεν αναπαρήγαγε το περιεχόμενό τους, το οποίο όπως είπε, περιείχε πληροφορίες για 54 διαφορετικές αστυνομικές έρευνες περιλαμβανομένων των ονομάτων και των αριθμών τηλεφώνων των υπόπτων.

Ο Βαν Γκέμερτ δήλωσε ότι δεν προκύπτει να έχει δει κάποιος άλλος τα έγγραφα πέραν των δημοσιογράφων του Zembla, αλλά δεν μπόρεσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο.

Η Europol (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία), ο αρμόδιος οργανισμός της ΕΕ για την επιβολή του νόμου που βοηθά τις αστυνομικές αρχές στα κράτη μέλη του μπλοκ, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει την πληροφορία.

Η Ολλανδή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής και ευρωβουλευτής Σόφι Ιν’τ Βελντ έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter:

«Τεράστια διαρροή δεδομένων. Θα καλέσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον διευθυντή της Europol να ενημερώσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr