Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα γίνει η Αυστρία η πρώτη χώρα με ακροδεξιό Πρόεδρο;

Θα γίνει η Αυστρία η πρώτη χώρα με ακροδεξιό Πρόεδρο;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Εκλογές, Νόρμπερτ Χόφερ,

Για τρίτη φορά μέσα σε μόλις οκτώ μήνες οι περίπου 6,4 εκατ. ψηφοφόροι στην Αυστρία προσέρχονται σήμερα Κυριακή στις κάλπες για να εκλέξουν τον νέο ομοσπονδιακό πρόεδρο της χώρας τους, σε έναν επαναληπτικό γύρο των προεδρικών εκλογών.

Το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό,καθώς σε περίπτωση επικράτησης του Νόρμπερτ Χόφερ, η Αυστρία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα έχει πρόεδρο προερχόμενο από ένα ακροδεξιό κόμμα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η σημερινή εκλογική αναμέτρηση θα είναι μία μάχη “στήθος με στήθος”, καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων, του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν που υποστηρίζεται από τους Πράσινους, πρώην αρχηγού τους επί 11 χρόνια και του Νόρμπερτ Χόφερ του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και υπαρχηγού του, είναι μικρή, με τον τελευταίο πάντως να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση.

Τα εκλογικά κέντρα κλείνουν σήμερα Κυριακή στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), οπότε θα ανακοινωθούν πρώτα αποτελέσματα από καταμετρημένες ψήφους, ενώ για τις 20:30 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται το προσωρινό τελικό αποτέλεσμα, χωρίς όμως τις επιστολικές ψήφους που υπολογίζονται σε 700.000.

Υπενθυμίζεται ότι Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν υπήρξε ο νικητής του δευτέρου γύρου των αυστριακών προεδρικών εκλογών της 22ας Μαΐου, συγκεντρώνοντας ποσοστό 50,3%, έναντι 49,7% του Νόρμπερτ Χόφερ, ωστόσο το Αυστριακό Συνταγματικό Δικαστήριο, με μία αμφιλεγόμενη απόφασή του είχε ακυρώσει το αποτέλεσμα και είχε ορίσει επανάληψη ολόκληρης της εκλογικής διαδικασίας, αποδεχόμενο σχετική προσφυγή που είχε καταθέσει το Κόμμα των Ελευθέρων μετά την ήττα του υποψηφίου του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Κασσελάκης: «Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή» – «Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr