ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν προειδοποίησε τον Τραμπ να μην ακουμπήσει τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Το Ιράν προειδοποίησε τον Τραμπ να μην ακουμπήσει τη συμφωνία για τα πυρηνικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ιράν δεν πρόκειται να επιτρέψει στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να σκίσει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί την Τρίτη.

Τα σχόλια του δεύτερου τη τάξει Ιρανού αξιωματούχου έγιναν κατά τη διάρκεια λόγου του στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, εις μνήμη φοιτητών που είχαν σκοτωθεί το 1953 επειδή διαδήλωναν κατά της επίσκεψης του τότε αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον.

«Οι ΗΠΑ είναι εχθρός μας», ανέφερε ο κ. Ρουχανί. «Θέλουν να ασκήσουν επάνω μας όση περισσότερη πίεση μπορούν», πρόσθεσε.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον κ. Τραμπ, ο πρόεδρος του Ιράν είπε ότι «αυτός ο άνθρωπος ο οποίος εξελέγη στις ΗΠΑ, ό,τι σχέδια και αν έχει, θα τα δούμε αργότερα. Μπορεί να επιθυμεί να αποδυναμώσει την πυρηνική συμφωνία ή να τη σκίσει. Θεωρείται ότι θα του το επιτρέψουμε; Θα το επιτρέψει αυτό το έθνος μας;».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τραμπ ανοίγει απευθείας δίαυλο Μόσχας-Κιέβου ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Ανώτατος Ιρανός αξιωματούχος: ΗΠΑ και Ιράν παραμένουν μακριά από συμφωνία

ΗΠΑ Ενδιάμεσες εκλογές: Ο Τραμπ κινδυνεύει να χάσει παραδοσιακά κάστρα των Ρεπουμπλικανών

Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης «μη βοηθητική και προκλητική» εν μέσω περιφερειακών αντιδράσεων

Ο Μοχσέν Ρεζαΐ του Ιράν συζήτησε με τον Βλάντιμιρ Πούτιν «στρατηγική συνεργασία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr