Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπιλ Γκέιτς: Ο Τραμπ να γίνει ο νέος Κένεντι

Μπιλ Γκέιτς: Ο Τραμπ να γίνει ο νέος  Κένεντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο συνιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς. Η συνάντηση έγινε στον Trump Tower στη Νέα Υόρκη, εκεί όπου ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ εργάζεται για την μετάβαση των εξουσιών.

Οπως δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς, είχε μια καλή συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ σχετικώς με την “ισχύ της καινοτομίας” σε διάφορα ζητήματα, όπως η υγεία και η εκπαίδευση.

“Είχαμε μια καλή συνομιλία για την καινοτομία, για το πως μπορεί αυτή να βοηθήσει την υγεία, την εκπαίδευση καθώς και τα οφέλη στην παροχή διεθνούς βοήθεια, αλλά και στην ενέργεια” είπε ο ιδρυτής της Microsoft, ο οποίος διοικεί μια από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές οργανώσεις στον κόσμο, το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

“Να αναδείξει την Αμερική ηγέτιδα της καινοτομίας”

«Με τον ίδιο τρόπο που ο πρόεδρος Κένεντι μιλούσε για τις αποστολές στο Διάστημα και κατάφερε ολόκληρη η χώρα να υποστηρίζει το εγχείρημα, πιστεύω ότι αν επρόκειτο για την εκπαίδευση ή για τον έλεγχο των επιδημιών (…), θα μπορούσε να στείλει ένα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα που θα δείχνει ότι η κυβέρνηση Τραμπ θα οργανώσει τα πράγματα, θα απαλλαγεί από τα κανονιστικά προσκόμματα και θα αναδείξει την Αμερική ηγέτιδα της καινοτομίας» δήλωσε ο επιχειρηματίας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο βαθύπλουτος Μπιλ Γκέιτς, που μόλις εγκαθίδρυσε μαζί με άλλους κροίσους δωρητές ένα νέο ταμείο για τις επενδύσεις στις καθαρές τεχνολογίες, διευκρίνισε ότι μίλησε στο τηλέφωνο για πρώτη φορά πρόσφατα με τον Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι έχουν «πολλούς κοινούς φίλους».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται την Τετάρτη  να κάνει δεκτούς στη Νέα Υόρκη επικεφαλής πολλών μεγάλων ομίλων του τεχνολογικού τομέα, μεταξύ αυτών τον Τζεφ Μπέζος (Amazon), τον Τιμ Κουκ (Apple), τον Σάτια Ναντέλα (Alphabet/Google) και τον Ίλον Μασκ (Tesla, SpaceX), έγραψαν οι New York Times.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να τους προτρέψει να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει άλλωστε ότι θα ήθελε να δει, ειδικά από την Apple, τα περίφημα smartphones της οποίας σχεδιάζονται στην Καλιφόρνια αλλά κατασκευάζονται στην Κίνα, να ανοίξει ένα μεγάλο εργοστάσιο στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr