Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Βρετανία έστειλε 20… Λώρενς στη Συρία να παίζουν στρατιωτάκια στην έρημο

Οι Βρετανία έστειλε 20… Λώρενς στη Συρία να παίζουν στρατιωτάκια στην έρημο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια ομάδα Βρετανών στρατιωτικών συμβούλων έφτασε πριν μερικές ημέρες στη Συρία με αποστολή την “ενοποίηση” των “μετριοπαθών” Σύρων ανταρτών.

Οι Βρετανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν επίσης αποστολή να αξιολογήσουν και να αποκαταστήσουν τη μαχητική ικανότητα των “μετριοπαθών” αντιπολιτευόμενων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Μάικλ Φάλον, οι 20 στρατιωτικοί που έστειλε στη Συρία θα εμπλακούν και στην εκπαίδευση αντάρτικων δυνάμεων που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Η ανακοίνωση έγινε σε συνάντηση των υπουργών Άμυνας του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Λονδίνο.

Και οι 20 Βρετανοί στρατιωτικοί είναι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί. Όλοι είναι πάνω από τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

“Την προηγούμενη εβδομάδα ανοίξαμε ένα δεύτερο μέτωπο γύρω από τη Ράκα. Το Ισλαμικό Κράτος χάνει έδαφος, χρήματα και άνδρες… Το 2017 θα πρέπει να επιδιώξουμε τη στιγμή για να λογαριαστούμε με αυτούς τους τρομοκράτες με ένα αποφασιστικό χτύπημα”, είπε ο Μάικλ Φάλον.

Άλλος στόχος των Βρετανών στρατιωτικών είναι να ενώσουν όλες τις μετριοπαθείς αντάρτικες ομάδες υπό μια κοινή διοίκηση.

Επιθυμούν να ενοποιήσουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), ο οποίος στην πραγματικότητα δεν υφίσταται αλλά είναι μια οργάνωση σφραγίδα που την επικαλείται όποιος επιθυμεί, με ακόμα τρεις ομάδες. Θα έχει ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιες είναι αυτές, διότι ό,τι κινείται γύρω ή υπό τον FSA είναι ισλαμιστές και Αλ Κάιντα, δηλαδή δεν έχουν καμία σχέση με τη “μετριοπάθεια”.

Επίσης, οι Βρετανοί μεταξύ των μετριοπαθών οργανώσεων συμπεριλαμβάνουν και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες είναι πράγματι κοσμικές και δημοκρατικές, αλλά αυτοί οι άνδρες και γυναίκες, Κούρδοι, Άραβες και Ασσύριοι χριστιανοί, δεν έχουν καμία σχέση με τους υποτιθέμενους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές που υποστήριξε η Δύση στο Χαλέπι και αποδείχτηκαν Αλ Κάιντα.

Όλες αυτές οι προετοιμασίες αναμένεται να κρατήσουν αρκετούς μήνες, δηλαδή -όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός-, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα ημέρες κοσκινίζει.

Με άλλα λόγια, πήγαν 20 Βρετανοί στρατηγοί και συνταγματάρχες στην έρημο και θα παριστάνουν τους… Λώρενς της Αραβίας.

Και τα ακούμε αυτά και τα θεωρούμε και σοβαρές ειδήσεις κι όχι ότι μας εμπαίζουν ξεδιάντροπα όλοι αυτοί, που τελικά μάλλον έχουν συμφέρον από τη διαιώνιση της ανθρωποσφαγής στη Συρία και δεν “βιάζονται” καθόλου για ειρήνευση της χώρας και ήττα των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr