Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν στην Αλ Μπαμπ γιατί οι Τούρκοι είναι ανίκανοι να βρουν στόχο

Ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν στην Αλ Μπαμπ γιατί οι Τούρκοι είναι ανίκανοι να βρουν στόχο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα τουρκικά κρατικά Μέσα Ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν τη Δευτέρα ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα στην ύπαιθρο της Αλ Μπαμπ, στη βορειοδυτική Συρία, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε αποτελεί ακλόνητη απόδειξη ότι Ρώσοι και Τούρκοι πολεμάνε μαζί στη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που κατέχει την πόλη Αλ Μπαμπ.

Οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές των Ρώσων για να υποστηρίξουν τους Τούρκους, που υφίσταντο στρατιωτικό εξευτελισμό στο έδαφος από το Ισλαμικό Κράτος, ξεκίνησαν πριν δύο εβδομάδες.

Βεβαίως απορίας άξιο είναι γιατί ο Ερντογάν χρειάζεται αεροπορική υποστήριξη από τους Ρώσους για να κάμψει την αντίσταση του ISIS στην Αλ Μπαμπ. Δεν έχει δικά του αεροπλάνα;

Η Τουρκία διαθέτει 236 μαχητικά F-16 και 42 βομβαρδιστικά Φάντομ. Δεν τις φτάνουν άραγε για να βομβαρδίζει μόνη της το Ισλαμικό Κράτος (ISIS); Ή αποδείχτηκε ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία είναι για τα πανηγύρια, με αποτέλεσμα να φωνάξουν τους Ρώσους για βοήθεια -πράγμα που είναι και το πιθανότερο.

Οι Τούρκοι να σημειώσουμε εδώ ότι ζήτησαν κι από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ να τους υποστηρίξει στην Αλ Μπαμπ με αεροπορικές επιδρομές, αλλά η Δύση δεν ανταποκρίθηκε στο τουρκικό αίτημα.

Όταν ο Ερντογάν ξεκίνησε να πάρει την Αλ Μπαμπ η αμερικανική ηγεσία του Διεθνούς Συνασπισμού του ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνούσε και δεν θα τον υποστήριζε.

Ο Ερντογάν αρχικά το έπαιξε “μάγκας” και “νταής” και “σουλτάνος”, ότι “εγώ δεν έχω ανάγκη κανέναν και θα δείτε τι θα πάθουν οι τζιχαντιστές”.

Σύντομα όμως η επίθεση του “σουλτάνου” εξελίχτηκε σε πανωλεθρία.

Έχασε περισσότερα από δέκα λέοπαρντ τανκς (τα μισά τα πήρε το Ισλαμικό Κράτος λάφυρα), πολλά άλλα τανκς άλλων τύπων και τεθωρακισμένα καταστράφηκαν, ενώ σε κάποιες αντεπιθέσεις του ISIS οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι του τράπηκαν σε φυγή προκαλώντας χάος στις τουρκικές γραμμές.

Εξευτελιζόμενος διεθνώς ο Ερντογάν, αφού οι φωτογραφίες των τανκς του που αιχμαλώτισε το Ισλαμικό Κράτος κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, “έριξε τα μούτρα” του και ζήτησε με… ηγεμονικό ύφος να τον υποστηρίξει ο Διεθνής Συνασπισμός.

Η Δύση ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να του απαντήσει και τότε ζήτησε τη βοήθεια του Πούτιν, που με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε.

Η Αλ Μπαμπ (μέσα στον κόκκινο κύκλο) είναι στρατηγικής σημασίας. Η Τουρκία τη θέλει ώστε να μπει “σφήνα” ανάμεσα στα κουρδικά εδάφη από δυτικά και ανατολικά και έτσι να εμποδίσει την ενοποίησή τους. Λέγεται ότι ο Πούτιν συμφώνησε να βοηθήσει την Τουρκία να πάρει την Αλ Μπαμπ αφού η Τουρκία δέχτηκε να αποσύρει τους τζιχαντιστές μισθοφόρους της από το Χαλέπι. Η Ρωσοσυριακή πλευρά κρατά το Χαλέπι και η Τουρκία παίρνει (εάν τα καταφέρει) την Αλ Μπαμπ για να χαλάσει τα κουρδικά σχέδια για ενιαία επικράτεια στη βόρεια Συρία.

Έτσι είναι η κατάσταση στο μέτωπο-πολιορκία της Αλ Μπαμπ μέχρι στιγμής.

Δείτε και το βίντεο με τα ρωσικά αεροπλάνα να βομβαρδίζουν για χάρη του Ερντογάν:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Χαμάς ζητά τερματισμό του πολέμου για να απελευθερώσει τους ομήρους – Ο Νετανιάχου θέλει να καταστρέψει τη Χαμάς

Ο Μακρόν έστειλε τη Λεγεώνα των Ξένων στην Ουκρανία – Θα πάρει φωτιά η Ευρώπη;

Μόσχα: Τελική πρόβα στην Κόκκινη Πλατεία για την μεγάλη παρέλαση της 9ης Μαΐου για την «Ημέρα της νίκης»

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Γάζα: Ένοπλοι έκλεψαν από τράπεζες εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr