Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πολιτική πόρνη” η πρόεδρος της Νότιας Κορέας

“Πολιτική πόρνη” η πρόεδρος της Νότιας Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατηγορίες εναντίον των αμερικανικών και νοτιοκορεατικών Αρχών εξαπέλυσε σήμερα η Βόρεια Κορέα, υποστηρίζοντας ότι κατασκεύασαν τα αποτελέσματα μιας έρευνας βάσει της οποίας η Πιονγκγιάνγκ έστειλε το Μάρτιο μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να κατασκοπεύσουν σημαντικές νοτιοκορεατικές εγκαταστάσεις.

Εκπρόσωπος των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων αποκάλεσε «πολιτική πόρνη» την πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν Χιέ και κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι υποστήριξαν τυφλά το συγκρουσιακό σενάριο της συνωμοσίας που επινοήθηκε από την κυβέρνησή της.

«Αν η Ουάσινγκτον ακούει μόνον αυτά που διαλαλούν τα ανδρείκελά της, είναι καταδικασμένη να κατηγορείται πως είναι ένας παππούς με γεροντική άνοια που προσπαθεί να κάνει ένα παιδί να πάψει να κλαίει», ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, σε μια δήλωση που μεταδόθηκε από το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας Κιμ Μιν Σέοκ εξέφρασε τη «βαθιά λύπη» του για τη βορειοκορεατική δήλωση.

«Η Βόρεια Κορέα δεν είναι πραγματική χώρα, έτσι δεν είναι; Δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα ούτε ελευθερία. Υφίσταται μόνο για να στηρίζει ένα και μόνο πρόσωπο», δήλωσε ο Κιμ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Σεούλ.

Τεχνικά, η Βόρεια και η Νότια Κορέα εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο, αφού η σύγκρουσή τους το 1950-53 έληξε με κατάπαυση του πυρός και όχι με συνθήκη ειρήνης. Η βορειοκορεατική δήλωση είναι η τελευταία σε μια πρόσφατη σειρά γραπτών επιθέσεων από το βορρά εναντίον της προέδρου της Νότιας Κορέας, την οποία η Πιονγκγιάνγκ είχε προηγουμένως παρομοιάσει με «γυναίκα ανακούφισης». Τον Απρίλιο, η Βόρεια Κορέα είχε χαρακτηρίσει τον Μπαράκ Ομπάμα «προαγωγό» της Παρκ και σε ένα άρθρο αυτό το μήνα αποκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο «μαύρη μαϊμού».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr