Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φικρί Ισίκ: “Για όλα φταίνε οι ΗΠΑ που επέλεξαν στη Συρία για συμμάχους τους Κούρδους”

Φικρί Ισίκ: “Για όλα φταίνε οι ΗΠΑ που επέλεξαν στη Συρία για συμμάχους τους Κούρδους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία και η ευρύτερη περιοχή πληρώνουν το τίμημα για την απόφαση των ΗΠΑ να επιλέξουν στη Συρία τις σοσιαλιστικές κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ως εταίρο στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, ο κ. Ισίκ εξήγησε ότι η Ουάσιγκτον εξοπλίζει τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), που η Άγκυρα θεωρεί εχθρική δύναμη, όμως πρόσθεσε ότι θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι αυτό γίνεται επίτηδες για να προκαλέσει την τρομοκρατία στην Τουρκία.

Η Άγκυρα θεωρεί τις YPG παρακλάδι του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη ή έχει κατηγορηθεί για σειρά αιματηρών επιθέσεων στην Τουρκία τον τελευταίο καιρό, με πιο πρόσφατη τη βομβιστική επίθεση της Πέμπτης στη Σμύρνη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Ο κ. Ισίκ επεσήμανε εξάλλου ότι οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία ισλαμιστές “αντάρτες” στη Συρία, δηλαδή ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), εμπλέκονται σε οδομαχίες με το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Αλ Μπαμπ στη βόρεια Συρία και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης καθυστερεί προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων.

Οι ένοπλοι ισλαμιστές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), με την υποστήριξη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, αρμάτων μάχης και αεροσκαφών, πολιορκούν την Αλ Μπαμπ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, επί εβδομάδες, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την περιοχή που βρίσκεται στη μεθόριο Τουρκίας – Συρίας.

Η Τουρκία και οι μισθοφόροι της του FSA έχουν υποστεί θεαματικές ήττες στην Αλ Μπαμπ. Μεγάλες απώλειες σε άνδρες ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει πάρει ως λάφυρα και τουρκικά τανκς Λέοπαρντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr