Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Iταλική La Repubblica: Πυριτιδαποθήκη τζιχαντιστών η Αλβανία

Iταλική La Repubblica: Πυριτιδαποθήκη τζιχαντιστών η Αλβανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία για είσοδο Αλβανών τζιχαντιστών στη χώρα ενώ την ίδια ώρα η εφημερίδα La Repubblica χαρακτηρίζει πυριτιδαποθήκη τζιχαντιστών την Αλβανία και κάνει λόγο για κίνδυνο εισβολής ακραίων στοιχείων μέσω… Αδριατικής στην Ιταλία.

Eιδικότερα, με τον τίτλο «οι σημαίες του ISIS κυματίζουν στα χωριά της Αλβανίας» η ιταλική εφημερίδα λέει πως «δεν μιλάμε για τους εξαθλιωμένους, επισημαίνοντας τον κίνδυνο από ακραία στοιχεία στην περιοχή της Αλβανίας και ειδικά από τα χωριά στα σύνορα με το Κόσοβο.

Ως γνωστό έχει εντοπιστεί “ροή” τρομοκρατών από το Κόσοβο προς τη Συρία για την ενίσχυση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, όμως, όπως επισημαίνεται η ροή αυτή έχει σταματήσει μετά τις ήττες και τις εδαφικές απώλειες του ISIS και οι μυστικές υπηρεσίες τόσο της Ιταλίας όσο όμως και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών έχουν τεθεί σε συναγερμό καθώς είναι σαφής η προσπάθεια του ISIS να μεταφέρει με τρομοκρατικές ενέργειες τον πόλεμο στη Δύση.

Έτσι όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica οι υπηρεσίες ενημερώνουν για ριζοσπαστικοποίηση σε ορισμένα χωριά, και ιδίως εκείνα στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, που από καιρό κυματίζει η μαύρη σημαία. Και είναι όλο και περισσότερες περιπτώσεις της ριζοσπαστικοποίησης.

«Γίνεται μια πυριτιδαποθήκη», λένε πηγές της εφημερίδας που συμπληρώνουν πως «με αυτή την έννοια η Ιταλία γίνεται μια εκτεθειμένη χώρα” και ειδικότερα, όπως επισημαίνεται η περιοχή της Απουλίας που είναι και το ύψος της Αλβανίας.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι ήδη στην περιοχή αυτή της Ιταλίας υπάρχει έντονη δράση της Αλβανικής μαφίας, γεγονός που πιθανώς βοηθήσει στην λαθραία είσοδο επικίνδυνων ατόμων.

Οι υπηρεσίες της Αλβανίας μάλιστα χαρακτηρίζουν ως επικίνδυνους 10 ιμάμηδες.

Ο ένας εξ αυτών, ο Αλμιρ Ντάτσι, λέγεται μάλιστα ότι σκοτώθηκε στη Συρία και θεωρείται ότι είναι υπεύθυνος στρατολόγησης πολλών νεαρών Αλβανών στις τάξεις του ISIS.

Όπως αναφέρει μάλιστα η ιταλική εφημερίδα τα παιδιά από τις περιοχές Leshnica, Zagorcan και Rremeni κάνουν τώρα την Ευρώπη να τρέμει.

Απ’ τις ίδιες περιοχές προέρχονται τόσο άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία πολεμώντας στο πλευρό του ISIS όσο όμως και εξέχοντα μέλη της Αλβανικής μαφίας… Αυτή τη σύνδεση τη φοβούνται οι ιταλικές Αρχές που πλέον βρίσκονται σε συναγερμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr