ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μετανάστες, Ντόναλντ Τραμπ, Πρόσφυγες,


















































Τα πάνω-κάτω του χρυσού - Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα
Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 - Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το
Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ - Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Είναι ανάρμοστο για έναν εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ να εμπλέκεται στην πολιτική άλλων χωρών με έναν τόσο άμεσο τρόπο», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σχολιάζοντας την αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νωρίτερα χαρακτήρισε «καταστροφικό λάθος» το άνοιγμα των συνόρων της Γερμανίας κατά την προσφυγική κρίση.
«Θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό, καθώς από την Παρασκευή θα είναι υπεύθυνος για αυτήν την σχέση», πρόσθεσε ο κ. Κέρι, μιλώντας στο CNN.
Όπως ανέφερε ο κ. Τραμπ, σε κοινή συνέντευξή του στη γερμανική Bild και τους Times, η Γερμανία άφησε «όλους αυτούς τους ανθρώπους» να μπουν στη χώρα, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται.
«Γνωρίζετε ότι αγαπώ τη Γερμανία, διότι ο πατέρας μου κατάγεται από την Γερμανία και δεν θα ήθελα να βρεθώ σε αυτήν την θέση» είπε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν μια πολιτική ασφαλών συνόρων από την πρώτη μέρα της ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο.
Ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι η Γερμανία πήρε «μια σαφή ιδέα» για τις συνέπειές της παραπάνω πολιτικής από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και επισήμανε ότι αντί να δεχτεί πρόσφυγες στο έδαφός της θα ήταν προτιμότερο να είχε δραστηριοποιηθεί περισσότερο για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία.
«Οι χώρες του Κόλπου θα έπρεπε να πληρώσουν γι’ αυτό, αφού σε τελευταία ανάλυση έχουν τόσα λεφτά όσο κανένας άλλος» είπε ο κ. Τραμπ. Πρόσθεσε πάντως ότι έχει «μεγάλο σεβασμό» για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.























































