ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μετανάστες, Ντόναλντ Τραμπ, Πρόσφυγες,


















































Η τελική προσφορά του Τραμπ στο Ιράν: Ο λεπτομερής οδικός χάρτης που εστάλη στην Τεχεράνη για την παύση των βομβαρδισμών
Το Ισραήλ καλεί σε επιστράτευση 400.000 εφέδρων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF)
Fuel pass και επιδότηση diesel στην αντλία: Πώς, πότε και για ποιους ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα
Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού στους Άραβες διπλωμάτες κι άλλους μουσουλμάνους φίλους της Ελλάδας
Ταλ Ντίλιαν: Δεν θα γίνω ο αποδιοπομπαίος τράγος, το Predator παρέχεται αποκλειστικά σε κυβερνήσεις και Αρχές ασφάλειας, αυτοί ορίζουν τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Είναι ανάρμοστο για έναν εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ να εμπλέκεται στην πολιτική άλλων χωρών με έναν τόσο άμεσο τρόπο», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, σχολιάζοντας την αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νωρίτερα χαρακτήρισε «καταστροφικό λάθος» το άνοιγμα των συνόρων της Γερμανίας κατά την προσφυγική κρίση.
«Θα πρέπει να απαντήσει σε αυτό, καθώς από την Παρασκευή θα είναι υπεύθυνος για αυτήν την σχέση», πρόσθεσε ο κ. Κέρι, μιλώντας στο CNN.
Όπως ανέφερε ο κ. Τραμπ, σε κοινή συνέντευξή του στη γερμανική Bild και τους Times, η Γερμανία άφησε «όλους αυτούς τους ανθρώπους» να μπουν στη χώρα, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται.
«Γνωρίζετε ότι αγαπώ τη Γερμανία, διότι ο πατέρας μου κατάγεται από την Γερμανία και δεν θα ήθελα να βρεθώ σε αυτήν την θέση» είπε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν μια πολιτική ασφαλών συνόρων από την πρώτη μέρα της ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο.
Ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι η Γερμανία πήρε «μια σαφή ιδέα» για τις συνέπειές της παραπάνω πολιτικής από την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και επισήμανε ότι αντί να δεχτεί πρόσφυγες στο έδαφός της θα ήταν προτιμότερο να είχε δραστηριοποιηθεί περισσότερο για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία.
«Οι χώρες του Κόλπου θα έπρεπε να πληρώσουν γι’ αυτό, αφού σε τελευταία ανάλυση έχουν τόσα λεφτά όσο κανένας άλλος» είπε ο κ. Τραμπ. Πρόσθεσε πάντως ότι έχει «μεγάλο σεβασμό» για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.























































