ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ίσα Μουσταφά: Το Κόσοβο θέλει σχέσεις καλής γειτονίας με τη Σερβία

Ίσα Μουσταφά: Το Κόσοβο θέλει σχέσεις καλής γειτονίας με τη Σερβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ίσα Μουσταφά, προέτρεψε για ηρεμία στις σχέσεις με τη Σερβία, ύστερα από τις πολεμικές απειλές που ακούστηκαν το Σαββατοκύριακο.

Σε συνέντευξή του στην αλβανόφωνη υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής (VOA), ο Μουσταφά απαντώντας στις δηλώσεις του Σέρβου προέδρου Τόμισλαβ Νικόλιτς ότι η χώρα του “είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στο Κόσοβο για να προστατέψουν τους Σέρβους, εάν χρειαστεί”, μετά το περιστατικό με το σερβικό τρένο που δεν του επιτράπηκε η είσοδος στο Κόσοβο, ο Μουσταφά αποκάλεσε τη δήλωση του Νικόλιτς “ανεύθυνη” και μια απειλή “όχι μόνο για το Κόσοβο αλλά και για τα Βαλκάνια”.

“Δεν θέλουμε να απαντήσουμε σε αυτή την απειλή με την ίδια γλώσσα”, είπε ο Μουσταφά. “Μας ενδιαφέρει να έχουμε σχέσεις καλής γειτονίας με τη Σερβία”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι της «τρίτης Ρώμης» αποκαλούν τον Αχρίδας ως… «Μακεδονίας» – Το μίσος του «Ρωσικού Κόσμου» για τους Έλληνες απειλεί ξανά τα Βαλκάνια

Ο Νίκος Δένδιας με τον Ίβιτσα Ντάτσιτς της Σερβίας – Μία μακρόχρονη φιλία

Νίκος Δένδιας σε ΕΛΔΥΚΟ: «Επιτρέπετε με την παρουσία σας [στο Κόσοβο] να υπάρχει ασφάλεια, να υπάρχει ειρήνη, να υπάρχει σταθερότητα»

Ο Νίκος Δένδιας στο Κοσσυφοπέδιο – Πρόγευμα με τον Άλμπιν Κούρτι στην Πρίστινα

Σερβία και Ισραήλ σε κοινή παραγωγή μαχητικών drones, δήλωσε ο Βούτσιτς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr