Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Τραμπ “τινάζει στον αέρα” ΜΚΟ που υποστηρίζουν τις αμβλώσεις

Πώς ο Τραμπ “τινάζει στον αέρα” ΜΚΟ που υποστηρίζουν τις αμβλώσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ολλανδία επιδιώκει να δημιουργήσει διεθνές ταμείο για να αντιμετωπισθεί στο μέτρο του δυνατού το οικονομικό πλήγμα από την απαγόρευση της χρηματοδότησης των διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων που υποστηρίζουν τις αμβλώσεις που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ολλανδή υπουργός αρμόδια για την Αναπτυξιακή Συνεργασία Λιλιάνε Πλούμεν «θα αναλάβει την πρωτοβουλία δημιουργίας διεθνούς ταμείου που θα προσφέρει στις γυναίκες των αναπτυσσομένων χωρών πρόσβαση στην ενημέρωση, σε μέτρα αντισύλληψης και στην άμβλωση», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε τη νύκτα.

Η ίδια εξηγεί ότι «η απαγόρευση της άμβλωσης δεν οδηγεί σε λιγότερες αμβλώσεις, αλλά στην αύξηση, τόσο των ανεύθυνων πρακτικών σε παράνομους χώρους, όσο και της θνησιμότητας των γυναικών».

Ο κ. Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα προεδρικό διάταγμα που απαγορεύει τη χρηματοδότηση των διεθνών μη κυβερνητικών οργανώσεων που υποστηρίζουν το δικαίωμα στην άμβλωση.

Το μέτρο ελήφθη την παραμονή της 44ης επετείου της απόφασης «Roe V. Wade», εμβληματικής απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις το 1973 και δύο ημέρες μετά τις τεράστιες διαδηλώσεις των γυναικών στις ΗΠΑ υπέρ της διασφάλισης των δικαιωμάτων τους.

«Θα πρέπει να αντισταθμίσουμε αυτές τις οικονομικές απώλειες στο μέτρο του δυνατού, με ένα ταμείο ευρείας υποστήριξης, στο οποίο οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις και οι κοινωνικές οργανώσεις θα μπορούν να κάνουν δωρεές», αναφέρει η Λιλιάνε Πλούμεν στην ανακοίνωσή της.

«Ωστε οι γυναίκες να παραμείνουν κυρίαρχες του σώματός τους».

Η Ολλανδή υπουργός θα έλθει αυτήν την εβδομάδα σε επαφή με τους ομολόγους της στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική με στόχο τη συλλογή πόρων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, η Ελλάδα λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τις αρχές που αγαπάμε»

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr