ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Δημοσκόπηση ALCO: Kαταρρέει στο 23,4% η ΝΔ - 4 στους 10 δεν έχουν 500 ευρώ στην άκρη
Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης «μη βοηθητική και προκλητική» εν μέσω περιφερειακών αντιδράσεων
Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Η AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Σε RED CODE επτά Περιφέρειες
Τα κράτη που θα βοηθήσουν τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να επιτεθούν στο Ιράν θα υποστούν «συνέπειες», προειδοποίησε η Τεχεράνη
Αλ. Τσίπρας: «Η χώρα βουλιάζει στη διαφθορά με αρχιερέα της διαφθοράς τον κύριο Μητσοτάκη»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί επέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ -χωρίς να τον κατονομάσει- δηλώνοντας ότι η εποχή της ανέγερσης τειχών μετά των χωρών «ανήκει στο παρελθόν».
«Σήμερα δεν είμαστε πλέον σε μια εποχή όπου κατασκευάζονται τείχη μεταξύ των χωρών. Οι Αμερικανοί ηγέτες ξέχασαν ότι πριν από μερικά χρόνια γκρεμίστηκε το Τείχος του Βερολίνου», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
«Πρέπει να καταργηθούν τα τείχη μεταξύ των λαών. Ο κόσμος σήμερα δεν είναι ένας κόσμος όπου ενισχύονται οι αποκλίσεις μεταξύ των κρατών», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι ο Τραμπ υπέγραψε την Τετάρτη διάταγμα για την ανέγερση τείχους κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ και Μεξικού, τηρώντας την πιο εμβληματική προεκλογική του υπόσχεση.
Ο Ροχανί ωστόσο δεν αντέδρασε άμεσα στην απόφαση Τραμπ για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες, ανάμεσά τους Ιρανοί.
Το Ιράν και οι ΗΠΑ δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις εδώ και 37 και πλέον χρόνια, αλλά σχεδόν ένα εκατομμύριο Ιρανοί ζουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με επίσημα ιρανικά στατιστικά στοιχεία.
Οι Ιρανοί που ζουν στις ΗΠΑ αποτελούν τη μεγαλύτερη ιρανική κοινότητα που ζει στο εξωτερικό.
Πολλοί Ιρανοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.























































