Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος μαστίγωσε τέσσερις πλούσιους στη Μοσούλη που έδιναν φιλανθρωπία

Το Ισλαμικό Κράτος μαστίγωσε τέσσερις πλούσιους στη Μοσούλη που έδιναν φιλανθρωπία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) μαστίγωσαν τη Δευτέρα τέσσερις πλούσιους κατοίκους της δυτικής Μοσούλης επειδή πρόσφεραν οικονομική βοήθεια σε φτωχές οικογένειες της πολιορκημένης πόλης τους, δίχως την άδεια της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον Ιρακινό υπολοχαγό Αμπντούλ Σαλάμ Αλ Τζουμπούρι, που αποκάλυψε το περιστατικό στα τοπικά ΜΜΕ, η τιμωρία πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Αλ Γιαρμούκ της δυτικής Μοσούλης.

Οι τέσσερις μαστιγώθηκαν επειδή δίχως άδεια έπραξαν φιλανθρωπία, που εμπίπτει στην αρμοδιότητα των οικονομικών υπηρεσιών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και γιατί όφειλαν να δώσουν τα χρήματα στον αρμόδιο φορέα ώστε εκείνος στη συνέχεια να τα διανείμει κατά την κρίση του.

Πολιτικά η απόφαση του Ισλαμικού Κράτους έχει λογική. Η οργάνωση απαιτεί η φιλανθρωπία να είναι μονοπώλιο του καθεστώτος της επειδή μέσω της φιλανθρωπίας δημιουργούνται σχέσεις εξάρτησης και χειραγώγησης.

Εάν κάποιοι αρχίζουν και μοιράζουν χρήματα εκτός του καθεστώτος, τότε αρχίζει και χάνεται ο έλεγχός του πάνω στους ανθρώπους και υπάρχει ο κίνδυνος, για το καθεστώς, να του προκύψει και ανταγωνιστικός πόλος.

Μαστιγώθηκαν λοιπόν όχι γιατί έδωσαν φιλανθρωπία αλλά γιατί το έκαναν δίχως άδεια και γιατί όφειλαν να δώσουν τα χρήματα στην οργάνωση ώστε να τα διαχειριστεί εκείνη όπως νόμιζε και να καρπωθεί μόνο η οργάνωση τα εύσημα της φιλανθρωπίας και την ευγνωμοσύνη των ευεργετηθέντων.

Υπενθυμίζουμε ότι και στην ελληνική νομοθεσία, για να γίνει απόλυτα κατανοητό, συσσίτια έχει δικαίωμα να οργανώνει μόνο το κράτος ή όποιος πάρει άδεια από το κράτος.

Για αυτό και στην αρχή της ελληνικής κρίσης κάποιοι αλληλέγγυοι, που βρέθηκαν να μαγειρεύουν για άστεγους δίχως άδεια, βρέθηκαν να έχουν μπλεξίματα. Η φιλανθρωπία είναι πάντα μονοπώλιο του κράτους, του καθεστώτος, της εξουσίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr