Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος υπουργός: Η απόφαση για τους “8” θα χαλάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Τούρκος υπουργός: Η απόφαση για τους “8” θα χαλάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι οχτώ αξιωματικοί που έφτασαν με ελικόπτερο στη χώρα μας, μία ημέρα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, θα καταστρέψει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Μπεκίρ Μποζντάγκ.

“Αυτή η απόφαση, θα χαλάσει τις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα. Αυτό βλέπουν να συμβαίνει σύντομα, αξιωματικοί και των δύο χωρών”, είπε χαρακτηριστικά.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για το ζήτημα της κράτησης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

Η σύντομη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών ολοκληρώθηκε ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και σύμφωνα με πληροφορίες οι αξιωματικοί υποστήριξαν ότι δεν θέλουν να παραμείνουν κρατούμενοι και ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι.

“Δεν θεωρούμε οτι ένας αθώος θα πρέπει να παραμείνει έστω και μία ημέρα κρατούμενος” φέρονται να δήλωσαν στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως η κράτηση τους έχει παραταθεί για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλεια για ακόμα 3 μήνες, εν αναμονή της απόφασης για τη χορηγηση ή όχι ασυλου.

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλλει οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, νομικοί εκτιμούν ότι η διαδικασία δε δεσμεύεται από την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη έκδοση και έτσι μπορεί η απόφαση που θα εκδοθεί να διατάσσει την απέλασή τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Προκλητικός Τσελίκ λίγο πριν τη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη: Ζητά «αποστρατιωτικοποίηση» νησιών

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη – Ασφαλής ο Ερντογάν από… υγειονομική βόμβα

Συρία: Η τουρκική MİT μοιράζει όπλα στις φυλές της Ανατ. Συρίας για να επιτεθούν στους Κούρδους

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr