Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κεντρική Αφρική : 6.000 παιδιά όμηροι των ενόπλων ομάδων

Κεντρική Αφρική : 6.000 παιδιά όμηροι των ενόπλων ομάδων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για UNICEF, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία,

Χιλιάδες παιδιά βιώνουν την κόλαση του πολέμου στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Η UNICEF και οι συνεργάτες της έχουν εξασφαλίσει την απελευθέρωση πάνω από 1.000 παιδιών από ένοπλες ομάδες στην Κεντρική Αφρική τη φετινή χρονιά, αριθμός πενταπλάσιος από τον αντίστοιχο του 2013.

Δεδομένου ότι η βία κλιμακώθηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο εκτιμώμενος αριθμός τους, σχεδόν διπλασιάστηκε, από 3.500 σε περίπου 6.000 .

«Ο αυξανόμενος αριθμός των παιδιών που συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται σε αυτές τις βάρβαρες μάχες, αποτελεί ακόμη μια υπενθύμιση των ανείπωτων βαναυσοτήτων που τα παιδιά βιώνουν κάθε μέρα» τονίζει ο Soyleymane Diabaté, εκπρόσωπος της UNICEF στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία. Και συμπληρώνει: «Τέτοιες κατάφωρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες».

Τα παιδιά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν χρησιμοποιηθεί με κάθε τρόπο στις συγκρούσεις, όχι μόνο ως πολεμιστές, αλλά και ως μάγειροι, μεταφορείς και φύλακες. Από τα παιδιά που απελευθερώθηκαν φέτος, το 1 στους 5 είναι κορίτσια.

«Πολλά από αυτά τα παιδιά, έχουν δει τα αδέλφια, ή τους συγγενείς τους να σκοτώνεται μπροστά τους και είναι μίλια μακριά από τα χωριά και τις οικογένειές τους», συνεχίζει ο Diabaté. Και προσθέτει: «Με κάθε παιδί που μιλήσαμε μας είπε ότι θέλει να εγκαταλείψει την ένοπλη ομάδα και να επιστρέψει στο σχολείο . Δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε αυτά τα παιδιά».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο πληθυσμός της Γάζας απειλείται από λιμό

Η Γάζα ξεμένει από νερό – Οι μονάδες επεξεργασίας λυμάτων δεν λειτουργούν

Εκατοντάδες «πεπειραμένοι» μισθοφόροι της «Βάγκνερ» στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Στόχος ο «έλεγχος» των μισθοφόρων της «Βάγκνερ» στην Αφρική

Η Μόσχα καθησύχασε τις κυβερνήσεις Συρίας, Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και Μάλι ότι έχει υπό έλεγχο τους Βαγκνερίτες στις χώρες τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr