Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βαυαρία απαγορεύει την μπούρκα εν όψει των γερμανικών εκλογών

Η Βαυαρία απαγορεύει την μπούρκα εν όψει των γερμανικών εκλογών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βαυαρία είναι έτοιμη να απαγορεύσει την πλήρη κάλυψη του προσώπου μουσουλμάνων γυναικών σε σχολεία, πανεπιστήμια, κυβερνητικά γραφεία και εκλογικά κέντρα.

Η απόφαση λαμβάνεται επτά μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές καθώς οι Βαυαροί συντηρητικοί που διοικούν την περιοχή ανησυχούν για πιθανή διαρροή ψήφων προς το αντιμεταναστευτικό ακροδεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

«Η επικοινωνία συμβαίνει όχι μόνο μέσω της γλώσσας, αλλά και μέσω της εμφάνισης, των εκφράσεων του προσώπου και των χειρονομιών», δήλωσε ο Βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν μετά από τη συμφωνία της τοπικής κυβέρνησης σε σχέδιο νόμου που απαγορεύει την επικάλυψη όλου του προσώπου για τους δημόσιους υπαλλήλους και σε δημόσιους χώρους όπου υπάρχουν θέματα δημόσιας ασφάλειας.

«Αποτελεί τα θεμέλια των συναλλαγών μεταξύ μας και τη βάση για την ελεύθερη και δημοκρατική μας τάξη. Καλύπτοντας το πρόσωπό σου έρχεται σε αντίθεση με αυτή την κουλτούρα της επικοινωνίας», πρόσθεσε.

Τον Δεκέμβριο, η καγκελάριος Μέρκελ είχε καλέσει για απαγόρευση των μαντήλων που καλύπτουν όλο το πρόσωπο «όπου είναι θεμιτό».

Σημειώνεται ότι η Γαλλία και το Βέλγιο έχουν απαγορέψει την μπούρκα, ενώ η περιοχή της Λομβαρδίας στη βόρεια Ιταλία την έχει απαγορεύσει σε νοσοκομεία και δημόσια γραφεία που ανήκουν στην περιφερειακή κυβέρνηση.

Ο Χέρμαν είπε ότι αναμένει ότι το τοπικό κοινοβούλιο της Βαυαρίας, στο οποίο η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Βαυαρίας (CSU) διατηρεί την απόλυτη πλειοψηφία, να ψηφίσει τον νόμο πριν το θερινό διάλειμμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr