Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προεκλογικό θρίλερ στην Ολλανδία – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προεκλογικό θρίλερ στην Ολλανδία – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα δημοσκόπηση βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό στην Ολλανδία, περίπου έναν μήνα πριν τις εκλογές.

Το ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς, το οποίο παίρνει θέσεις κατά του Ισλάμ και ήταν μέχρι τώρα πρώτο στις δημοσκοπήσεις, έρχεται πλέον ισόπαλο με τον σχηματισμό του φιλελεύθερου – κεντροδεξιού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου στην Ολλανδία.

Αν οι εκλογές διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα, το PVV θα κέρδιζε από 24 έως 28 έδρες, ενώ το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του Μαρκ Ρούτε θα συγκέντρωνε από 23 έως 27 έδρες από τις 150 που αριθμεί το κάτω σώμα του ολλανδικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με τον ιστότοπο Peilingwijzer, ο οποίος συγκεντρώνει έξι διαφορετικές έρευνες.

Η διαφορά καλύπτεται από το περιθώριο σφάλματος και δεν είναι συνεπώς «σημαντική», διευκρινίζει το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Σε ποσοστά, το VVD θα συγκέντρωνε από 15,2% έως 16,9% των ψήφων, ενώ το PVV από 15,8% έως 17,6% των ψήφων.

Σχεδόν 13 εκατομμύρια Ολλανδοί καλούνται στις 15 Μαρτίου στις κάλπες και η αναμέτρηση συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της Άκρας Δεξιάς στην Ευρώπη.

Εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν στη Γαλλία και τη Γερμανία και μια νίκη του Γκέερτ Βίλντερς μπορεί να προσφέρει δυναμική στους ιδεολογικούς συμμάχους του, το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο (FN) και την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Σύμφωνα με τον Peilingwijzer, το VVD είναι σταθερό εδώ και μερικές εβδομάδες, όμως το PVV έχασε τρεις έδρες μέσα σε έναν μήνα.

Η υποχώρηση μπορεί να εξηγείται από τη στρατηγική των φιλελευθέρων να αποκλείσουν το PVV από οποιονδήποτε κυβερνητικό συνασπισμό, με αποτέλεσμα αυτοί που μπορεί να ψήφιζαν τον Βίλντερς να αναρωτιούνται εάν είναι χρήσιμο να ψηφίσουν το «αντισυστημικό» κόμμα εφόσον πρόκειται να καταλήξει στην αντιπολίτευση.

Κηρύσσοντας την έναρξη της επίσημης προεκλογικής εκστρατείας του το Σάββατο σε προάστιο του Ρότερνταμ, ο Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος έχει ήδη καταδικασθεί για υποκίνηση διακρίσεων έπειτα από δηλώσεις που είχε κάνει για τους Μαροκινούς, υποσχέθηκε να απαλλάξει τη χώρα από «τον μαροκινό συρφετό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr