ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Θανάσης Αυγερινός έφυγε από την Καρυστιανού - Τον απέρριψε και πάει διακοπές
Κατζ προς Ερντογάν: Μην τα βάζεις με το Ισραήλ γιατί η Τουρκία θα πάθει τα ίδια με το Ιράν
Πλακιάς κατά Καρυστιανού: Στην Λάρισα δολοφονήθηκαν 57 αγνές ψυχές
Συναγερμός στη Μεσόγειο-ακτές Αιγύπτου! Drone έπληξε πλωτή μονάδα αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG)
Τέλος στη βίζα για τους Τούρκους πολίτες βάζει το Μαυροβούνιο από την 1η Νοεμβρίου - Στο δρόμο για την ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την ιδέα του ευρωομόλογου απέρριψε για άλλη μία φορά η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, διαμηνύοντας πως το Βερολίνο εξακολουθεί να αντιτάσσεται στην ενιαία έκδοση δημόσιου χρέους εντός της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters η Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή της παραμένει αντίθετη στην αμοιβαιοποίηση του χρέους εντός της ευρωζώνης και ότι τάσσεται υπέρ της αρχής της ατομικής ευθύνης εντός της νομισματικής ένωσης.
«Κάθε κράτος – μέλος θα πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη για τη διαχείριση του χρέους του και εφόσον υπάρξει κίνδυνος, τότε υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί, όπως ο ESM, οι οποίοι μπορούν να παρέμβουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τον προηγούμενο μήνα, δημοσίευμα της Handelsblatt ανέγραφε ότι η Κομισιόν καταρτίζει ένα σχέδιο για το «πακετάρισμα» του χρέους των χωρών της Ευρωζώνης σε ένα χρηματοπιστωτικό εργαλείο, το οποίο θα αποκαλείται «Ασφαλή Ευρωπαϊκά Ομόλογα».
Ως αντίδραση, το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας είχε προειδοποιήσει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η συγκεκριμένη πρόταση αντιστοιχεί με την καθιέρωση «ευρωομολόγων από την πίσω πόρτα».























































