Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Σταθερό προβάδισμα για Μέρκελ

Γερμανία: Σταθερό προβάδισμα για Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία,

Μπορεί οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) να έχουν σταθερό προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SDP), εντούτοις μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου μόλις το 47 % των ερωτηθέντων δηλώνει βέβαιο για ποιο κόμμα θα ψηφίσουν.

Το 53 % αντίθετα, δηλώνει ότι είτε δεν σκοπεύει να προσέλθει στις κάλπες, είτε ότι δεν γνωρίζει εάν θα ψηφίσει και εάν ναι, ποιο κόμμα.

Με αυτά τα δεδομένα, όπως υπογραμμίζεται στο έκτακτο πολιτικό βαρόμετρο του δεύτερου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, τα δημοσκοπικά στοιχεία που προκύπτουν αποτυπώνουν απλώς την εικόνα των κομμάτων την τρέχουσα εβδομάδα και δεν συνιστούν πρόβλεψη για την εκλογική έκβαση της 25ης Μαΐου.

Στο ερώτημα, λοιπόν, τι θα ψηφίζατε εάν οι ευρωεκλογές πραγματοποιούνταν την ερχόμενη Κυριακή, το 38 % απαντά CDU/CSU, το 27 % θα ψήφιζε τους Σοσιαλδημοκράτες, το 11 % τους Πράσινους (Grüne), το 3 % τους Φιλελεύθερους (FDP), το 8 % την Αριστερά (Die Linke) ενώ το 6 % το ευρωσκεπτικιστικό Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία (AfD). ( Ευρωεκλογές 2009: CDU/CSU 37,9 %, SPD 20,8 %, Grüne 12,1 %, FDP 11 %, Linke 7,5 %, λοιπά κόμματα 10,8%).

Στο ερώτημα ποιός θα ήθελαν να αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν, το 35 % τάσσεται υπέρ της εκλογής του γερμανού υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς ενώ το 22 % εκφράζει την προτίμησή του στον λουξεμβούργιο υποψήφιο του ΕΛΚ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Το 13 % δηλώνει κανέναν από τους δυο ή ότι δεν έχει άποψη. Την ίδια ώρα το 30 % δηλώνουν ότι δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα επειδή δεν γνωρίζει τους υποψηφίους.

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 65 % πάντως πιστεύει ότι ένα ενδεχόμενο καλό εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωσκεπτικιστικών και λαϊκιστικών κομμάτων στις ευρωεκλογές, θα φέρει την ΕΕ αντιμέτωπη με μεγάλα ή και πολύ μεγάλα προβλήματα. Μόλις το 29 % φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη.

dpa, Κώστας Συμεωνίδης

Υπεύθ. Σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr